Pratite nas

Satira

Što je toliko magično u rijeci Savi?

Objavljeno

na

Meni logika “ljevičara” u Hrvatskoj definitivno nije jasna, pa bih molio da mi to netko pojasni. Isto tako, nisu mi jasne magične moći rijeke Save. Imate narod koji se zove Srbi. Tih Srba ima u Hrvatskoj BiH i Srbiji (ima ih i drugdje ali oni za moje nerazumjevanje “ljevičara” u Hrvatskoj nisu bitni).

Pa su tako Srbi u Hrvatskoj tretirani kao suho zlato, “dragocjena nacionalna manjina koja je bogatstvo a ne teret”, prema njima treba vršiti, kaže Vesna Pusić “pozitivnu diskriminaciju” (čitaj: dati im veća prava nego ostalima/ staviti ih u privilegirani položaj). Nekakvo balavo mule vrlo malog ili nimalog mozga objavi neku fotomontažu na facebooku, Srbi u Hrvatskoj se osjete ugroženima (gdje li sam ovo već čuo), to se hapsi, to se stavljaju lisice na ruke, to se promptno na sud gonja. Ne diraj se u suho zlato, najvrjedniju nacionalnu manjinu, njih možeš samo pozitivno, ne i negativno diskriminirati. Par dana kasnije glasilo Srba u Hrvatskoj objavi sličnu, u suštini istu ne fotomontažu već karikaturu, i sad odjednom držanje odrubljene glave i nije toliko strašno. A balavo mule se seciralo sve dotle da se analizirao zašto pojam ´srbići´ stoji u polunavodnicima uz pobjedonosni zaključak kako polunavodnici znače da on nije iskren kad kaže da ima prijatelja Srba. Ukratko, “ljevičari” u Hrvatskoj drže Srbe u Hrvatskoj na panteonu nedodirljivosti.

Međutim, čim se prijeđe rijeka Sava, taj isti narod, koji se zove Srbi, odjednom postaju lučonoše lucifera, genocidni, najgori, prema njima je poželjna isključivo negativna diskriminacija i to od istih onih koji prema tim istim Srbima, samo s ove strane Save zagovaraju isključivo pozitivnu diskriminaciju.

Što je toliko magično u toj rijeci Savi?

Na pamet mi pada samo jedna misao: njihov najdraži bravar davno je rekao: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvati imati svoju državu, vojsku i valutu.” I ja sad gledam, ja sam iz Zadra. Živim u državi koja se zove Republika Hrvatska. Hrvatska vojska mi je tu na Zemuniku, ja da sad sjednem u auto za pet minuta sam gore. Maloprije sam u kafiću popio kavu i platio račun u hrvatskim kunama. Vjerujte mi, na sve ovo bih se dao zakleti.

E sad, budući da definicija boga kod “ljevičara” u Hrvatskoj glasi “bravar a ne tesar” a božanska se ne preispituje, logika nalaže da je po njima Sava potekla uzvodno. I sad ja ne razumijem zašto oni ne naprave reverse angle u tretmanu Srba, pa malo više vole Srbe u BiH a malo manje Srbe u Hrvatskoj?

S druge strane “desničari” u Hrvatskoj su bar manje licemjerni (uz to što su manje inteligentni). Oni mrze sve Srbe i njima Sava, a još manje Drina tu ne igra nikakvu ulogu. Oni jednostavno mrze Srbe i mrzit će ih, i to sve do zadnjeg Hrvata u BiH.

Vi jučer gledate Bujanca a danas u Novom listu čitate Zdenka Duku i tu razlike u stavu u odnosu prema BiH nema. Ne postoji.

Vratimo se mi na “ljevičare” u Hrvatskoj. Njima ne samo Srbi, nego i Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u BiH nisu isti narod. Hrvati u Hrvatskoj još nekako ajde, ali Hrvati u BiH, e pa ti su još veće zlo od Srba u BiH, tako mi alaha, druga tita, Izetbegovića i Komšića. Internetski trolovi i botovi tih “ljevičara” u Hrvatskoj njih i ne smatraju i ne zovu Hrvatima. Zovu ih – Bosanci, pa čak i onda kad su Hercegovci. Štoviše, ako su Hercegovci, tim prije ih zovu Bosancima, tako mi Ive Banca i “podjele Bosne”. I svaki put kad Nino Raspudić napiše u Večernjem ili to kaže u Petom danu “Kad se krene iz Sarajeva i prođe Ivan-sedlo to više nije Bosna to je Hercegovina”, trolovi i botovi “ljevičara” u Hrvatskoj osjete da njega kao Hercegovca smeta kad ga zovu Bosancem, i onda još jače Hercegovce počnu zvati Bosancima.

Dakle, po “ljevičarima” u Hrvatskoj, Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u BiH nisu isto, to nije isti narod. Nama je glavni grad Zagreb a oni nek svoja prava traže u Sarajevu. I nek ne pomišljaju ni na kakvu Herceg-Bosnu jer “ljevičari” u Hrvatskoj žele “konstitutivnost Hrvata u BiH na području cijele Bosne”, tako mi Stipe Mesića i dvostruke pobjede u drugom svjetskom ratu, tako mi cjelovite, jedinstvene i graDŽanske Bosne (naime oni BiH zovu “Bosna”).

Međutim, tu postoji nešto što se zove HDZ. E kad se spomenu ta tri slova zaboravi Savu, zaboravi granicu između Hrvatske i BiH, jer “ljevičari” u Hrvatskoj, a kojima se apsolutno pridružuju i oni “desničari” kakve američka obavještajna služba CIA u svojim dokumentima označava akronimom “UI” (useful idiots) tvrde da je to jedna te ista stranka. I cijela ona priča o “jedinstvenoj, cjelovitoj bla bla, traženju prava u Sarajevu a ne u Zagrebu bla bla” odjednom pada u vodu. Nedavno je Zlatko Hasanbegović optužio HSS BiH da se zalaže za treći entitet. Njegovi apologetu tu verbalnu eskapadu pokušali su objasniti na način da on time ukazuje na licemjernost bratstvo-jedinstvenog ljubitelja audio-tehnike Kreše Beljaka. Jer je on kao, protiv trećeg entiteta. Zar Zlatko Hasanbegović, taj vrli mesija, pardon muhamed, “desničara” u Hrvatskoj o tom suštinskom pitanju ima isti stav kao i “ljevičari” u Hrvatskoj? Zlatko i “desničari” u Hrvatskoj ratuju po gotovo svom ideološkim pitanjima protiv “ljevičara” u Hrvatskoj, pogotovo spram odnosa prema Srbima u Hrvatskoj ali čim se prijeđe magična Sava sve ideološke razmirice i prijepori nestaju poput rose na kasnojutarnjem suncu.

Možda bi bilo dobro da mi svi koji živimo u Hrvatskoj preselimo preko Save i Dinare u BiH pa ćemo živjeti u miru i slozi, svi ćemo isto misliti kao u Gornjoj Koreji, a ovi iz BiH nek presele u Hrvatsku, pa će se lijepo Hrvati i Srbi mrziti a Muslimani će postati najveći desničari i tu se neće promjeniti ništa. Ali, ne može se to izveti, Ante mi Jelaske, jer većeg grijeha od “humanog preseljenja” vam ne postoji.

Inače, HDZ se na engleskom zove Croatian Democratic Union, skraćeno CDU. Slijedom toga, njemački CDU, Angele mi Merkel je ista stranka kao HDZ BiH, koji je isti kao i hrvatski HDZ. Što ćemo mi tu sad picajzliti, sve je to isto. Uostalom, svi su oni dio EPP (to nije akronim za reklamu odnosno za ekonomski program nego za European People Party ili po naški Europsku Pučku Stranku). Pa recimo “desničari” u Hrvatskoj kažu da je Plenković marioneta Aleksandra Vučića jer su dio iste grupacije EPP-a. U EPP je inače i mađarski Fidesz Viktora Orbana, ali “desničari” u Hrvatskoj ne kažu da je Plenković marioneta Orbana. Jer oni ipak nisu toliko licemjerni kao “ljevičari” u Hrvatskoj čiji vođa, izvjesni Bernardić (inače momak koji već na prvi pogled odaje dojam vrlo inteligentnog i sposobnog političara i to u tolikoj mjeri da ga je stranka doktora Pernara uspjela stići i prestići po rejtingu) jučer na tiskovnoj optuži Plenkovića da je marioneta Orbana (spominjuć-buncajuć o rafineriji u Sisku, ali ajde, tu je bar pravi ljevičar jer pravi ljevičar koji drži do sebe nikad ne bi dopustio da se ugasi pogon koji osim milijardi gubitaka malo što proizvodi).

Izrael i Saudijska Arabija su saveznici, ako ne otvoreno, a ono bar ispod žita. To je zato jer je općepoznato kako se Izraelci i Arapi vole. To nikako nije interesni savez zbog zajedničke prijetnje i zajedničkog neprijatelja, poput onog kakvog bi u BiH uz viku i ciku protivljenja i “ljevice” i “desnice” u Hrvatskoj htjeli sklopiti Čović i Dodik u BiH. Ne zato jer imaju zajedničku prijetnju i zajedničkog neprijatelja nego zato jer se Srbi i Hrvati tradicionalno vole jednako, možda čak i više nego Izraelci i Arapi. Kreše mi Beljaka i živjelog jedinstva i bratstva Hrvata i Srba, Izraelaca i Arapa.
Inače, Palestinci su Suniti. A Iranci su Šijiti. A Saudijci su isto Suniti. Pa vam Iranci, Jasera mi Arafata, Gamala Abdela Nasera, Druga Tite i svih nesvrstanih, “štite” Palestince od Izraelaca jer je znano da Šijiti obožavaju Sunite. A Saudijci su, ako ne u otvorenoj a ono u prikrivenoj koaliciji s Izraelcima zato jer je poznato da Suniti mrze Sunite, uh uh uh, čekaj stani malo, nešto mi ne štima, ali tako mi i treba, tko mi je kriv kad idem rezonom “ljevičara u Hrvatskoj” (ne i hrvatskih ljevičara” i UI “desničara” u Hrvatskoj (ne i hrvatskih desničara) pa mi se ona poanta kojom sam htio završiti ovo današnje razglabanje izgubila negdje u šumetini tih “ljevičarsko-desničarskog” besmislenosti.

(Ovaj tekst vi shvatite kako želite, ali moja namjera nije bila napisati potpuno ozbiljan tekst, recimo da bih ovo nazvao satirom u pokušaju)

Predrag Nebihi

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Koje je to fine manire imao Tito?!

Objavljeno

na

Objavio

Koje je to fine manire imao Tito?!? Frajer rečenicu nije mogao složiti pa sad mi kao nabadamo teorije o njegovom naglasku umjesto da prihvatimo činjenicu da je bio glup i da nije znao pričati, pred cijelom ekipom fotografa ćapava Sophiu Loren za cicu, puši kubanku u Bijeloj kući ko najgora seljačina dok ga Nixon gleda ko sirovinu koja se nakon 5 desetljeća života u bijedi dočepala velikih para pa sad cucla kubanku tamo gdje to nitko normalan ne radi, vucara svoje glupe pudlice na pres konferencije i onda one laju dok se on dere na njih, krevelji se u bijeloj maršalskoj uniformi s tri kile odličja a sve bitke je izgubio, tjera ljude da mu trče štafetu i obožavaju ga jer je ljepši od proljeća, dok ekipa nema za jest on ima vozni park rolls rojseva, brodove i privatno otočje… o čemu pričate?!? Kakvi maniri?!?

Frajer je bio sirovina primitivna bezdušna seljačka koja se dočepala vlasti, moći i puno para. Jel bio mali ljakse iz Kumrovca, vanbračni sin cara svemira ili neki manson ubačen na njegovo mjesto nije ni bitno.

Manire nije imao jer je bio seljober najgore vrste tako da je čak i moguće da je bio mali bravar koji se proglasio doživotnim diktatorom, koji je pokrao stoljetno tuđe vlasništvo i preimenovao to u Napretke, Zvijezde, Jedinstva i Slobode, živio je na kredit i ispirao jadnim nepismenim neobrazovanim ljudima mozak.

Jedino je problem to kako su mu narasli prsti koje je navodno sam sebi odrezao jer je bio nesposbna budala i ako je stvarno bio taj bravar, ali ovo ostalo s njegovim manirima i obrazovanjem je šuplja priča.

Nije on svirao nikakav klavir, nema nikakve snimke koja bi to poduprla, to što on sjedi za klavirom znači da je imao klavir, ali možda ga je koristio za tresti pepeo unutra jer nigdje nema snimke na kojoj on svira. Bio je i heben lovac, medved omamljen na 30 metara vezan uz drvo, a uz ćopavog puca još 30 snajperista i to je to. Kakav gospodin! Još će ispast da je Jovanka bila dama s manirima ko ukrajinska balerina, neurokirurginja koja je zapravo prava autorica Shakespeareovih djela, Voynichevog rukopisa i Piri Reisove karte svijeta.

Domagoj Pintarić

VIDEO: Pogledajte zabranjeni zapis sjednice na kojoj Tita živciraju pudlice!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Satira

Potresna ispovijest bivšeg pripadnika zloglasnog kulta

Objavljeno

na

Objavio

Video sadrži eksplicitne opise prakse kojom se vrbuju mladi, naivni i neiskusni ljudi kako bi postali robovi moćnih organizacija. Ovdje objavljujemo prvi dio gdje svjedok opisuje ritual inicijacije pristupa kultu.

Domagoj Pintarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari