Connect with us

Komentar

Što je, zapravo, otkrio prijenos inauguracije na HTV-u?

Objavljeno

on

1INAUGURACIJA_01

Drvlje i kamenje, najcrnje uvrede, prizivanje etičkog povjerenstva i programskog vijeća, to je sumarum današnjeg izravnog prijenosa inauguracije hrvatske predsjednice, gospođe Kolinde Grabar Kitarović na prvom programu HTV-a. Elizabeta Gojan, urednica, voditeljica i komentatorica prijenosa ispljuvana je na najgori način, a hoće li iskusiti posljedice – vrlo je upitno, piše Ivica Blažičko za Direktno.hr

Informativni program HTV-a  od početka je izbornog predsjedničkog procesa zauzeo stranu. Naravno, stranu gospodina Josipovića. On sam imao je veliku nesreću što je povjerovao svojim vrapcima i macanima da će pešadijska jedinica Stanković – Trbović – Nikolić biti sasvim dovoljna da dezavuira gospođu Grabar – Kitarović u predizbornim sučeljavanjima, da će pitanja koja je on imao, a drugi kandidati nisu, biti fantastični ubačaji na voleje koje će Ivo lako zakucati, i, budite bez brige, druže predsedniče, rešit ćemo mi tu njihovu Kolindu dok si reko’ boranija. Nažalost, ispalo je loše, trećerazredni pešadijski odred poduprt žabicama i sličnim novinarskim divovima, podbacio je maestralno. Poučen iskustvom, drug Ivo bolje se raspitao i danas, za inauguraciju, projekt informativnog programa povjeren je neusporedivo inteligentnijoj, obrazovanijoj i pametnijoj urednici – Elizabeti Gojan.

ZAGREB 30.10.2007 NOVOSTI zgrada  HRT-a       snimio Denis LovroviæNe slažem se s kolegom Pavelićem koji je zavapio zbog „neprofesionalnosti“ – ovo je bilo super profesionalno odrađeno, za Ivu Josipovića. Ako ste imali bilo kakve dvojbe hoće li bivši predsjednik nastaviti svoj politički put, danas ste u izravnom prijenosu informativnog programa, od gospođice Gojan dobili sve odgovore. Mi, po običaju, skačemo ko štupseri na plovak, pa se gospođicu Gojan sada vrijeđa zbog njezine korpulentnosti, zbog mamaca koje je vrlo vješto bacala ( „Ero je najizvođenija južnoslavenska opera i slično ), a propuštamo vidjeti  bit. Ona je, još ću jednom ponoviti, obrazovana i inteligentna i niti jedna jedina riječ koju je izgovorila nije bila slučajna. Ona je uredila program u kojem se, nakon svečanog čina koji je bio divan, domoljuban, decentan i iznad svega – pomirljiv u sjajnom govoru gospođe Kitarović, pušta prilog o kontroverzama kampanje – uvredljivo i nisko. Ali ni u ludilu slučajno. Preko nje, poslana nam je poruka, s prvog programa nacionalne i javne TV kuće. Izabrali ste kandidatkinju HDZ-a, izabrali ste „nacionalističku“ opciju, ali mi to ne priznajemo i nikada nećemo priznati. Učinit ćemo sve da „Kolindu“ ponizimo, ismijemo, dokažemo vam da ste glupo pogriješili. Strašno je važno da ljudi koji će brinuti o gospođi Kitarović, koji će je pripremati, shvate što mogu očekivati.

Sada se, navodno, traži pokretanje nekog etičkog postupka. Zgodno, ali budite sigurni, ukoliko se poslije prijenosa vratila na Prisavlje, na hodnicima informativnog programa, gospođici Gojan prilazilo se sa „haj fajv“, „jesi ju…“, „svaka čast, Elza…“.

Tako, nažalost, stoje stvari. I, molim vas, nemojte koristiti skupni naziv HRT ili HTV u svojem bijesu. Postoji u toj kući sasvim dovoljan broj divnih ljudi, posebno u tehničkom dijelu, koji su se danas pjenili od muke, baš kao i svi mi.

[ad id=”40551″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari