Pratite nas

Reagiranja

Što se bune branitelji, kad imaju gdje ići i u WC (zasluga Matića)

Objavljeno

na

Ovih dana, pretežno putem režimskih medija, razni tipovi dolaze i do svojih “pet minuta slave”, blateći hrvatske branitelje, stradalnike i članove njihovih obitelji koji već nekoliko mjeseci časno i dostojanstveno protestiraju u šatoru, u Savskoj 66, u Zagrebu. Naravno, po zadatku, javljaju se odabrani, koje su i same navodno bili sudionici hrvatskog Domovinskoga rata, pa bacaju drvlje i kamenje na svoje suborce, koji su po njima, “zreli za Vrapče”, jer ni sami ne znaju (sic!) zbog čega tako dugo žive i životare u tom šatoru, gdje se temperatura već i po danu spušta ispod ništice. Uz to im, nakon toliko vremena, predbacuju da je njihov protest ilegalan te da, zamislite, ne predstavljaju “sve” branitelje, a pogotovo ove jadnike koji ne mogu smisliti svoje dojučerašnje suborce, kojima je iznimno dobro bilo u komunizmu, a nakon pobjede u Domovinskome ratu još im je i bolje. (snašli su se).Prave se da nemaju pojima što hoće “šatoraši” u Savskskoj 66, zašto oblače dijelove hrvatskih odora i prijete onima koji su trenutačno na vlasti, a koji za njih nemaju ni trunke razumijevanja.

Kao prvo, oni koji protestiraju u Savskoj 66 predstavljaju najmanje 80 posto Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, a to je iznimno veliki broj. Drugo, vi koji se pjenite i “trubite” o prekidu prosvjeda – ne predstavljate –nikoga, čak ni članove svojih obitelji. A to što pričate da ste i sami bili sudionici rata ne daje vam za pravo, da kao pojedinci, pljujete i bljujete po velikoj većini koji se u prvom redu ne slažu s radom Ministarstva branitelja, čelnicima te ustanove: Matićem, Nađ i Glavaševićem, kao i brojnim drugim institucijama i pojedincima kojima ne da nije stalo do živih, već i do mrtvih branitelja. Priče kako su u Savskoj 66, pod šatorom, samo oni s visokim mjesečnim primanjima, nije ništa drugo nego “staljinistička” propaganda bivših Udbaša, koji po zadatku prate sve što se događa na ovom prosvjedu, ali i šire. Kažete: branitelji su se borili za pravnu državu, a sada su baš oni ti koji nastoje rušiti legalnu i izabranu vlast i ustavni poredak države. Ili ste glupi ili ništa ne razumijete. To bi isto tako bilo kad bi neka majka nakon poroda “utapljala” svoje dijete!

Branitelji vide (nisu svi “čoravi”) da oni koji su rat proveli u podrumu, koji su se obogatili dok su oni ratovali i ginuli, danas “vedre i oblače”, nitko ih ne proganja, ali i ne pita: Tata, što si radio u ratu? Odakle toliko bogatih nakon hrvatskog Domovinskoga rata? Odakle još toliko živih partizana, ako su recimo 1941. imali samo deset godina? Ne, to naše jadne navodne suborce, koji se pjene, uz pomoć bivših Udbaša i režimskih medija- ne zanima.

Pa, čime to nije zadovoljna velika većina hrvatskih branitelja i stradalnika te članova njihovih obitelji? Dovoljno je pogledati Deklaraciju o Domovinskome ratu, odnosno članak 5. koji glasi:

“U skladu s temeljnim načelima pravednosti i građanske solidarnosti, Republika Hrvatska će u okviru materijalnih mogućnosti osigurati svim (pazite: svim!) hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za njeno stvaranje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb”.

Je li Republika Hrvatska to uradila?

Zatim je zanimljiv i članak 6. navedene Deklaracije, a u njemu se naglašava:

“Radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno procesuirati sve moguće (dakle, sve moguće!) slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina počinjenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primjenjujući načela individualne odgovornosti i krivnje”.

I što se dogodilo? Je li netko procesuirao ratne zločince, Srbe, Crnogorce, pripadnike zločinačke JNA i domaće izdajice, pa i dezertere, kad su u pitanju teški ratni zločini u Vukovaru, Škabrnji, Saborskom, Kninu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Voćinu, Osijeku, Vinkovcima, Daruvaru, Lipiku, Petrinji, Sisku, Gospiću, Ogulinu, Splitu, Lovasu, Tovarniku, Sotinu, Aljmašu, Kijevu, Nuštru i u brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske?

Jesu li DORH, Uskok ili kako se sve ne zovu, procesuirali (sve) ratne zločince nad pobijenim i masakriranim Hrvatima u bosanskoj Posavini, ili Hercegovini? (Srbi su mogli suditi i osuditi Veljka Marića u Beogradu, a mi ne može Veljka Džakulu ni u Pakracu, ili Vojislava Stanimirovića u Vukovaru!)

Hrvatska je progonila i progoni nevine hrvatske generale Gotovinu i Markača, ali i Glavaša i Sačića, ali ne i srpske “glavešine”, osim na način – tražimo ih, a molimo Boga da ih ne nađemo!

U Deklaraciji o Domovinskom ratu (čl. 7.) Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora je pozvao sve građane, državne institucije, udruge, sindikate i medije da štite temeljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

No, i sami smo se već niz puta uvjerili da to prvo ne rade ekstremno lijevi zastupnici u Hrvatskom saboru, ali i Vladi, (svaka čast iznimkama), koji su na taj način i ostalima dali i daju primjer da je za njih borba za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu “zadnja rupa na svirali”. (Pomagati samo i isključivo koliko-toliko stradalnike Domovinskoga rata više je zamagljivanje očiju nego stvarna skrb).

Samo kad to pogledate i sagledate, onda, stvarno, – zbog čega se bune ljudi koji su stvorili državu Hrvatsku, tim više što im je Matić velikodušno omogućio da u šatoru, u Savskoj 66, imaju električnu energiju, a u zgradi gdje on i dalje “caruje” mogu koristiti i WC !

I to su “privilegije”, rekao bi ministar, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina!

[ad id=”40551″]

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Kome smeta ISTINA?

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je još prije sedam dana srušena facebook stranica portala Kamenjar sa skoro 40 000 fanova, sinoć je srušena stranica portala Dnevno sa oko 130 000 fanova, a jutros stranica portala Direktno.

Očito da je istina na ovim prostorima zabranjena.

Prenosimo izjavu Andreje Latinović glavne urednice portala Dnevno.hr: Obavještavam čitatelje da je srušena FB stranica Dnevno.hr. Nakon nekolicine blokada svih koji rade na portalu, od naših privatnih profila do messengera, sada smo i konačno srušeni, na radost mnogih.

Ne moramo se uopće slagati u mišljenjima, a to i jest jedna od odlika demokracije, niti očekujem preveliku kolegijalnost i pomoć. Svakako, ukoliko je bude, zahvaljujem.

Ovo je malo veća i žešća priča od “običnog” rasturanja portala pa je sukladno tome prijavljeno i policiji. Naći ćemo način kako riješiti problem, a onima koji uživaju želim i dalje ugodnu zabavu, mir i dobro te puno zdravlja i sreće.

 

Cenzura na Facebooku: U ime obitelji, prema primjeru Njemačke, predložila Vladi konkretne korake za zaštitu ustavnih prava građana

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Obilježavamo još jednu obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

na

Obilježavamo još jednu obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922., Zagreb, 10. prosinca 1999.).

U hrvatskoj povijesti pamtit ćemo ga kao čovjeka koji je stvorio hrvatsku državu te političara kakav se jednom rađa u stotinu godina.

Nu, nakon svake obljetnice  često se zapitamo: jesmo li mu se dovoljno odužili? I svaki puta odgovor je – ne. U Zagrebu primjerice još uvijek nema njegova spomenika, a ni neka ulica ili trg ne zovu se njegovim imenom. Istina, trg po njegovu imenu u glavnom gradu nazvali su neku „šikaru“ daleko od centra grada, koja je više nalik na „olinjali“ park nego na mjesto koje nosi ime ovog časnog i uvaženog hrvatskog domoljuba. Već su podigli i bistu Ivi Loli Ribaru, ali ne i Franji Tuđmanu.

Nestalo je i Trga maršala Tita, ali Tuđman nikako da dođe na red. Obitelj  hrvatskog predsjednika već je u nekoliko navrata isticala da bi bila zadovoljna da mu se spomenik podigne na Rusvetlovu  trgu, ali oni koji o tome odlučuju prave se gluhi. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić čak dosad ni jednom nije pozvao obitelj Franje Tuđmana na dogovor. Što je po tim pitanjima svih ovih godina radio HDZ-e, stranka koju je Tuđman i osnovao? U vrijeme kampanje svaki puta nose njegovu bistu iz dvorane u dvoranu, „kune“ se u njega, ali nakon toga ništa se ne događa. Tko primjerice sprečava HDZ da sam usred Zagreba ne podigne spomenik svom utemeljitelju i predsjedniku, a naposljetku i pobjedniku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata? Koliko još vode mora proći ispod Savskog mosta da Tuđman u svojem Zagrebu dobije dostojno mjesto?

Iznimno mnogo štete Tuđmanu nanio je žalosni predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je dva mandata potrošio na pljuvanje, bljuvanje i marginaliziranje njegove uloge u stvaranju slobodne, samostalne i  neovisne hrvatske države. Kakav je Mesić čovjek najbolje je pokazao i time što nakon njegove smrti nikada nije posjetio njegov grob. Na taj način, poglavito mladima, poslao je jednu strašnu poruku. Nu, sva je sreća što će i u hrvatskoj povijesti ostati zabilježen kao netko kojeg će se Hrvati sramiti, jer nikada u svojoj povijesti nisu imali tako sramnog predsjednika. Sve što je radio protiv Hrvatske i Tuđmana već mu se sada vraća, a u budućnosti od njega neće ostati baš ništa pozitivno. Baš kao ni od Josipovića ili od Vesne Pusiće, ali i drugih izdajica svega što hrvatski diše.

Ono što je nekada govorio Tuđman i te kako je aktualno još i danas. Tako je primjerice 1992. uz ostalo rekao: „Dragi Hrvati i Hrvatice, danas neki hoće opet ugroziti to što smo postigli, hoće opet nametnuti neke svoje  političke poglede koji su se pokazali već nekoliko puta kao lažni i kao skrahirani“.

A kad je riječ o Domovinskome ratu od njega smo mogli čuti i ovo:

  • „Htjeli smo da do svoje samostalnosti dođemo i bez rata. Htjeli smo da ne bude žrtava. Svaki hrvatski život je dragocjen, ali kad u tome nismo uspjeli,znali smo da se za tu borbu moramo pripremati i pripremali smo se ustrajno. Od one protuhrvatske milicije poskrivečki smo stvarali hrvatsko redarstvo, hrvatsku policiju, Zbor narodne garde. Nismo imali pravo ni po međunarodnim propisima na proglašenje svoje vojske, ali smo je postupno stvarali. Kad nam je rat nametnut i otvoreno, mogli smo se naoružavati samo otimanjem od jugokomunističke armije i kupovati na sve moguće načine izvana potajno. Znajte da i one zemlje koje će nas kasnije priznati, čak i jedna Njemačka, a da ne kažem Amerika, zatvarale su, uhićivale i kažnjavale one Hrvate koji su nam pokušavali dobaviti oružje i nabaviti čak i najmanje količine.“ (1992.)

Tuđman je također isticao da je oružje bilo ono koje je rješavalo sudbinu hrvatskog naroda te dodao:- „Razumije se, Hrvatska vojska mogla je odnijeti pobjedu u tom svetom domovinskom ratu, samo zato što je izrasla iz njedara hrvatskog naroda, samo zato što je čitav hrvatski narod i domovinske i iseljene Hrvatske  bio spreman uložiti sve svoje snage, samo zato što je bio jedinstven sa  svakim vojnikom, zato što su gotovo na svim bojištima bili vojnici i ratnici iz čitave Hrvatske. To je bio rat čitavog hrvatskog naroda koji je goloruk bio suočen sa najvećom okupatorskom silom u Europi. Kažu da je bila treća vojna sila u Europi i bila je naoružana s  tisuću petsto tenkova i nekoliko stotina zrakoplova i raketa.“(1992.)

Zanimljivo je bilo i njegovo razmišljanje o Bosni i Hercegovini (1993.). Rekao je:

  • „U Bosni i hercegovini vodili smo takvu politiku koja je bila realna s gledišta interesa hrvatskog naroda i Hrvatske države. Mi se nismo zanosili time da BiH može do i Drine biti Hrvatska. A, među nama rečeno, – nemojte mi to, ako su novinari sada tu, pripisati, i ne znam što. Da vam netko da takvu hrvatsku državu pitam vas, kakva bi to  Hrvatska država bila do Drine u kojoj bi bilo dva milijuna Srba i dva milijuna Muslimana? Bi li to bila Hrvatska država? Da li bi za takvu Hrvatsku državu trebalo ginuti? I koliko bi nas izginulo, i što bi onda bilo? Ima takvih mudraca, razumijete, koji su zastupali takve ideje od samog početka, i u redovima naših vojnika, borbenih ljudi i mladića“ – govorio je dr. Franjo Tuđman.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari