Connect with us

Komentar

Što se događa s profesorom Milanom Kujundžićem?

Objavljeno

-

Profesor Milan Kujundžić, kandidat Branimira Glavaša za hrvatskog predsjednika, u posljednje vrijeme kako se predsjednički izbori približavaju kao da je izgubio kompas, očito svjestan činjenice da su njegove šanse na predsjedničkim izborima manje nego šanse Ive Josipovića da napokon otpusti svog neslužbenog sekretara za narodnu obranu, Budimira Lončara. Šteta, jer je Kujundžić, kao intelektualac, bio pravo osvježenje na samom početku kampanje.

Naime, i nakon što je postalo jasno da se po svemu sudeći u haški pritvor vraća Vojislav Šešelj između ostaloga i zbog izjava izrečenih u TV Bujici, zbog čega je reagirala licemjerna Hrvatska, traže se sankcije za Osječku TV. Najdalje je, nažalost, otišao profesor Milan Kujundžić koji je zatražio zatvaranje Osječke televizije zbog intervjua TV Bujici spomenutog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja.

Zdenko-Duka-Naime, takvo ponašanje, naravno, nedostojno je ponašanju jednog predsjedničkog kandidata. U razgovoru za portal Direktno.hr Kujundžić ne odustaje, smatra da takozvano novinarsko društvo, uvijek trijeznog Zdenka Duke, nije dovoljno oštro reagiralo na činjenicu da se Šešelja pustilo u hrvatski eter, na hrvatske medije.

Nijedan pojedinac nema pravo zatvarati medijske kuće, ali sam simbolično govorio o tome što je počinila ta kuća. Počinili su strašnu stvar, vjerojatno nikada ranije nije viđena u svijetu medija. Ne mogu vjerovati da je bilo koja medijska kuća u svijetu pa tako i u Hrvatskoj mogla otvoriti svoj medijski prostor zločincu koji je počinio takva krvava zlodjela. Možete li zamisliti da je negdje početkom šezdesetih godina neka medijska kuća u Izraelu otvorila prostor nekome od šefova konc-logora, dokazanom ubojici tisuća Židova – rekao je profesor Kujundžić za portal direktno, upitavši srame li se Bujanec i Osječka televizija zbog onoga što su učinili.

A što su to učinili nije ni blizu argumentirano obrazložio Milan Kujundžić. Naime, činjenica je da je svojim izjavama Šešelj sam sebe pokopao, odnosno, kupio su kartu za povratak u Haag, činjenica je isto tako da je ratni zločinac otvorio mladima oči koji, zahvaljujući cenzuri na javnoj televiziji i režimskim medijima, nemaju priliku saznati tko je zapravo Vojislav Šešelj i tko je ovaj fašistički predvodnik zla bio tijekom devedesetih te da se nije puno promijenio do danas i to su mladi uspjeli saznati. Šešelja više od  bilo čega optužuju njegove rijeći.

Nažalost, kada traži zatvaranje, makar i ‘simbolično’, Osječke televizije Milan Kujundžić zaboravlja da bi to isto trebao tražiti i za Hrvatsku televiziju koja je, kako smo već pisali, svojedobno ugostila u središnjem Dnevniku još većeg ratnog zločinca, Veljka Kadijevića i sve to platila 5000 eura.  Zašto profesor Kujundžić toliko insistira na progonu Osječke televizije, a šuti kada je riječ o takozvanoj javnoj televiziji i činjenici da su oni ugostili nekoliko ratnih zločinaca daleko većeg kalibra nego što je to zločinac Vojislav Šešelj?

Kada bi se Kujundžić jednako odnosio prema odgovornosti HTV-a i činjenici da su oni ugostili ratne zločince, kao što se odnosi prema Osječkoj televiziji, mogli bismo pohvaliti i razumjeti njegovu principijelnost, međutim, Kujundžić šuti i abolira Radmanovu crvenu televiziju. Misli li doista Kujundžić da su na Ovčari pokolj organizirali Šešeljevci, odnosno, da su to oni mogli učiniti bez JNA, vojske koju je predvodio Veljko Kadijević, zar netko misli, a pogotovo Kujundžić, da bi Šešeljevci drumski razbojnici bili u stanju bez JNA okupirati Vukovar?

Kad već spominje Hitlera Kujundžić bi morao znati da Hitler ni blizu onakve strahote ne bi mogao počiniti bez vojske, sile koju je imao. Zna li Kujundžić da su Hitlerovi generali uglavnom osuđeni na smrtnu kaznu u Nunbergu, dakle, nisu gostovali poslije Drugog svjetskog rata na radio postajama u Francuskoj ili Engleskoj, kao što su Miloševićevi generali gostovali na hrvatskim televizijama, poglavito javnoj televiziji?

Toliko o Kunundžiću, ali i Duki čije bi društvo trebalo rasformirati i formirati novo novinarsko društvo, bez ideologije. Naime, oni koji žele piti neka idu u birtiju.

Tinolovka-News.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari