Pratite nas

Komentar

Što se događa s profesorom Milanom Kujundžićem?

Objavljeno

na

Profesor Milan Kujundžić, kandidat Branimira Glavaša za hrvatskog predsjednika, u posljednje vrijeme kako se predsjednički izbori približavaju kao da je izgubio kompas, očito svjestan činjenice da su njegove šanse na predsjedničkim izborima manje nego šanse Ive Josipovića da napokon otpusti svog neslužbenog sekretara za narodnu obranu, Budimira Lončara. Šteta, jer je Kujundžić, kao intelektualac, bio pravo osvježenje na samom početku kampanje.

Naime, i nakon što je postalo jasno da se po svemu sudeći u haški pritvor vraća Vojislav Šešelj između ostaloga i zbog izjava izrečenih u TV Bujici, zbog čega je reagirala licemjerna Hrvatska, traže se sankcije za Osječku TV. Najdalje je, nažalost, otišao profesor Milan Kujundžić koji je zatražio zatvaranje Osječke televizije zbog intervjua TV Bujici spomenutog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja.

Zdenko-Duka-Naime, takvo ponašanje, naravno, nedostojno je ponašanju jednog predsjedničkog kandidata. U razgovoru za portal Direktno.hr Kujundžić ne odustaje, smatra da takozvano novinarsko društvo, uvijek trijeznog Zdenka Duke, nije dovoljno oštro reagiralo na činjenicu da se Šešelja pustilo u hrvatski eter, na hrvatske medije.

Nijedan pojedinac nema pravo zatvarati medijske kuće, ali sam simbolično govorio o tome što je počinila ta kuća. Počinili su strašnu stvar, vjerojatno nikada ranije nije viđena u svijetu medija. Ne mogu vjerovati da je bilo koja medijska kuća u svijetu pa tako i u Hrvatskoj mogla otvoriti svoj medijski prostor zločincu koji je počinio takva krvava zlodjela. Možete li zamisliti da je negdje početkom šezdesetih godina neka medijska kuća u Izraelu otvorila prostor nekome od šefova konc-logora, dokazanom ubojici tisuća Židova – rekao je profesor Kujundžić za portal direktno, upitavši srame li se Bujanec i Osječka televizija zbog onoga što su učinili.

A što su to učinili nije ni blizu argumentirano obrazložio Milan Kujundžić. Naime, činjenica je da je svojim izjavama Šešelj sam sebe pokopao, odnosno, kupio su kartu za povratak u Haag, činjenica je isto tako da je ratni zločinac otvorio mladima oči koji, zahvaljujući cenzuri na javnoj televiziji i režimskim medijima, nemaju priliku saznati tko je zapravo Vojislav Šešelj i tko je ovaj fašistički predvodnik zla bio tijekom devedesetih te da se nije puno promijenio do danas i to su mladi uspjeli saznati. Šešelja više od  bilo čega optužuju njegove rijeći.

Nažalost, kada traži zatvaranje, makar i ‘simbolično’, Osječke televizije Milan Kujundžić zaboravlja da bi to isto trebao tražiti i za Hrvatsku televiziju koja je, kako smo već pisali, svojedobno ugostila u središnjem Dnevniku još većeg ratnog zločinca, Veljka Kadijevića i sve to platila 5000 eura.  Zašto profesor Kujundžić toliko insistira na progonu Osječke televizije, a šuti kada je riječ o takozvanoj javnoj televiziji i činjenici da su oni ugostili nekoliko ratnih zločinaca daleko većeg kalibra nego što je to zločinac Vojislav Šešelj?

Kada bi se Kujundžić jednako odnosio prema odgovornosti HTV-a i činjenici da su oni ugostili ratne zločince, kao što se odnosi prema Osječkoj televiziji, mogli bismo pohvaliti i razumjeti njegovu principijelnost, međutim, Kujundžić šuti i abolira Radmanovu crvenu televiziju. Misli li doista Kujundžić da su na Ovčari pokolj organizirali Šešeljevci, odnosno, da su to oni mogli učiniti bez JNA, vojske koju je predvodio Veljko Kadijević, zar netko misli, a pogotovo Kujundžić, da bi Šešeljevci drumski razbojnici bili u stanju bez JNA okupirati Vukovar?

Kad već spominje Hitlera Kujundžić bi morao znati da Hitler ni blizu onakve strahote ne bi mogao počiniti bez vojske, sile koju je imao. Zna li Kujundžić da su Hitlerovi generali uglavnom osuđeni na smrtnu kaznu u Nunbergu, dakle, nisu gostovali poslije Drugog svjetskog rata na radio postajama u Francuskoj ili Engleskoj, kao što su Miloševićevi generali gostovali na hrvatskim televizijama, poglavito javnoj televiziji?

Toliko o Kunundžiću, ali i Duki čije bi društvo trebalo rasformirati i formirati novo novinarsko društvo, bez ideologije. Naime, oni koji žele piti neka idu u birtiju.

Tinolovka-News.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari