Pratite nas

Istaknuto

ŠTO SE DOGAĐA U OTOČNOJ LANTERNI

Objavljeno

na

Mesić je najavio povratak u hrvatsku politiku dok se u Splitu traži način da Sud pusti Dragana Vasiljkovića, alias kapetana Dragana, iz pritvora. Povezanost ova dva događaja mnogima će izgledati smiješna. Međutim, grupi ljudi, koji su bili povezani sa kriminalom u Jugoslaviji i RH, suđenje traje više od 10 godina u Zadru i pitanje je hoće ikada završiti. Sa tom grupom je, kako izgleda, bio povezan Aleksandar Vasiljević još u Jugoslaviji, a Stjepan Mesić od ljeta 1990. godine kad je postao premijer hrvatske Vlade.

[ad id=”93788″]

Donedavni glavni županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović se jednom društvu zanio i rekao da neki ljudi nisu progonjeni jer su zaštićeni, ali nije htio reći koji i od koga. Od tada je prošlo dosta godina, a kaznene prijave protiv jednog tajkuna i dalje leže u lađicama te državne institucije. Dakle, još jedan osumnjčeni lopov i pljačkaš neće se suočiti sa licem pravde zbog možda najveće pojedinačne pljačke u RH koji je kazneno prijavljen kao ratni profiter i zbog nekih drugih kriminalnih radnji nakon završetak rata. Očito, netko ga je štitio ranije i štiti ga i danas. Nije li to možda bivši predsjednik Mesić?

Nameće se, dakle, pitanje: Tko je Stjepan Mesić? Naravno, bivši komunist, a danas antifašist, koji se suprostavio deklaraciji o hrvatskom jeziku 60-desetih godina, a nakon toga kao tajnik općine Orahovica osuđen je na kaznu zatvora zbog pljačke općine Orahovica. Kaznu je služio u Staroj Gradiški sa poznatim prevarantom Antom Budijom koji je kad je Mesić postao predsjednik ispričao ovu nepoznatu priču u jednom društvu u Zagrebu. Istu priču je potvrdio i jedan Srbin iz Orahovice. Po nekim informacijama, gospodina Budiju je primio gospodin Mesić kao predesjednik države na Pantovčaku. Vjerujem da su živi neki proljećari koji se sjećaju pokojnog Ante Budije iz zatvora u Staroj Gradiški. Dakle, Mesić nije bio žrtva hrvatskog Proljeća niti nacionalist već je bio žrtva svoje pohlepe. Kako izgleda, njegova životna priča je laž i njegova religija je također laž.

Odmah nakon uvođenja demokaracije, Mesić se priključio HDZ-u i postao jedan od vodećih ljudi. U Australiji u susretu sa hrvatskim iseljenicima je pjevao čak i ustaške pjeseme, ali mu to nisu zamjerili hrvatski antifašisti. Novac koji su po njemu poslali iseljenici kao pomoć Hrvatskoj je nestao. Slično se sa novcem dogodilo u Kanadi. Sve pokazuje da je Mesić kao hadezovac ostao odan UDB-i i KOS-u. Zbog svojeg tajnog djelovanja je 1994. godine pokušao izvršiti državni udar zajedno sa Manolićem i naivnim De Goricijom, ali je u tome osujećen. Naime, Tuđmanu šefa za osobnu sigurnost je preporučio je Mesić.

Kad je to otkriveno, šef Tuđmanovog osiguranja i Mesićev suradnik je pobjegao u Austriju i vratio se u Hrvatsku tek kad je Mesić postao predsjednik države. Međutim, isti suradnik je također povezan sa ubojstvom Mira Barišića jer ga je Mesić kao premijer hrvatske Vlade u ljeto 1990. godine postavio na čelo zadarskih specijalaca.  On je ranije bio federalni specijalac u službi milicajca na jednom otoku. Mesićev suradnik  danas uživa njegovu zaštitu i podršku, a postao je prilično uticajan u zadarskoj Županiji.

Taj naš otok često je posjećivao Aleksanadar Vasiljević, a suradnici su mu bili kapetan Dragan i Frenki Simatović koji su boravili na tom otoku najmanje četiri godine, dakle, od 1986. do 1990. godine. Istovremeno su u ilegalnu gostionicu na tom otoku, vlasništvo još jednog suradnika Vasiljevića, a prema riječima Mesićevog dugogodišnjeg suradnika B.D., tamo su dolazila dva zadarska profesora – D.B. i N.J. – obojica članovi HDZ-a. Oni su se često sastajali sa Aleksandrom Vasiljevićem,  a kćerka jednog od profesora umalo nije postala drugarica Vasiljević. Tamo se jela samo skupa riba, a pilo najskuplje vino.

Ova dvojica profesora su u tu gostionu doveli tadašnjeg premijera RH Stjepana Mesića. On je u toj gostioni imenovao dva svoja suradnika na visoke funkcije u Zadru, a oni su tajno krojili sudbinu tog otoka. Ako pak znamo Vasiljevićevu izjavu da mu je Mesić bio jedan od suradnika, koju on, koliko je meni poznato,  nikada nije opovrgnuo, onda ova priča dobiva druge konture. Dakle, Mesić se u toj gostioni sastao sa Acom Vasiljevićem, kapetanom Draganom i Frenkijem Simatovićem. Nedugo iza toga kapetan Dragan i Frenki Simatović su nestali sa tog otoka i izbila je balvanska pobuna.

[ad id=”93788″]

Danas Mesić često navraća na taj otok, a tamo navraća i cijela hrvatska politička I kriminalna elita, pa je otočna općina uzela u koncesiju lanternu i tamo izgradila najluksuznije apartmane, kako je pisao Jutarnji list. Preko dana tamo ne boravi nitko, ali noću tamo se događa svašta. Ne dolaze tamo samo moćnici iz Hrvatske već tamo dolaze moćnici i kriminalci iz drugih zemalja. Načelnik ih hrani naskupljim kavijarom i napija najskupljim vinima i šampanjcima. Tamo se održavaju orgije, a orgije traže i malo droge. Mnogi otočani ne mogu pristupiti lanterni jer je non stop čuvaju naoružani općinski čuvari, mada se ispred nje nalazi pomorsko dobro. Mnogi bi voljeli znati što se tamo događa i tko tamo dolazi, ali nemaju šanse pored naoružanih čuvara.

Sam Pusić/Kamenjar.com

STJEPAN MESIĆ: Budući da postoje snage koje me žele ponovno u politici – imat će me

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari