Pratite nas

BiH

Što su sve ‘neovisni mediji’ skrili od očiju građana Hrvatske o Komšiću ?

Objavljeno

na

Zahvaljujući cenzorima, profi PR agencijama u RH i sarajevskim novinarima fekalokriptetima na hrvatskim medijima i agencijama prosječan građanin u RH pojma nema o sljedećim činjenicama, piše poskok.info:

  • vezama Željka Komšića sa Muamerom Topalovićem, serijskom ubojici katoličke obitelji u Konjicu
  • vezama Željka Komšića sa zloglasnim Bakirom Alispahićem, ratnim šefom AID-a, sudionikom zločina u Dusini čovjekom kojeg bošnjački mediji dovode u vezu s ubojstvom Joze Leutara
  • činjenicom da je Komšić na hrvatsko mjesto u diplomaciju poslao nekadašnjeg Miloševićevog diplomatu, koji se za potrebe tog koruptivnog djela izjasnio Hrvatom, iako je Bošnjak
  • javnom slavljenju ustaških obilježja u svom uredu, i prikrivanju zločina ustaške-handžar bojne u Dretelju
  • prijetnjama i sudskim procesima koji su bili izloženi hrvatski novinari u BIH  nakon što su ukazali na korupciju Željka Komšića
  • o njegovom alkoholizmu
  • prijetanjama silovanjem RH predsjednici na njegovim skupovima
  • psovkama i uvredama od strane Komšićevih savjetnika koji su upućeni RH Predsjednici, uz iznošenje plana uništenja turističke sezone u RH.
  • da za Komšića po postojećem zakonu mogu glasati i ubojice Hrvata iz Srednje Bosne, i postavljati nam ga za predsjednika.

Koliko je cenzura po pitanju Komšića jaka, čisto se zapitajmo, da se na Orbanovim ili Dodikovim skupovima pojavi plakat na kojem se poziva na silovanje RH predsjednice, i da Orbanov savjetnik nazove RH predsjednicu najpogrdnijim imenima, te zaprijeti slanjem islamista na RH obalu, bi li takva vijest na Indexima i Telegramima bila prešućena?

“Umjereni” Komšić može prijetiti rušenjem Peljeških mostova, silovanjima, uništenjem turističkih sezona, i opet će biti istoleriran, na mass medijima u RH.  A RH javnost će biti pošteđena istine.

Tko je vlasnik medija u RH ? Tko naručuje ovaj ideološki filter?

poskok.info

Poruke s Komšićevog skupa: ‘Kolac za Čovu i ‘do jaja’ za Kolindu’

Što je sve do sada uništio Komšić?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Kardinal Puljić: Hrvati katolici u BiH još su pod dojmom da su izigrani na izborima

Objavljeno

na

Objavio

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić izjavio je na zasjedanju Biskupske konferencije BiH, koja je u srijedu započela u Mostaru, kako se Hrvati u toj zemlji još uvijek osjećaju izigranima, što je posljedica posljednjih izbora na kojima su im drugi narodi birali političke predstavnike.

Kako je u srijedu izvijestila Katolička tiskovna agencija (KTA) Biskupske konferencije BiH, kardinal Puljić je rekao kako se “još nije slegla klima koju je prouzročio nepravedni izborni zakon te se Hrvati u BiH doživljavaju prevareni i izigrani u svojim pravima”.

„Posljedica toga je mučna uspostava redovite vlasti u BiH, što dodatno opterećuje javno mnijenje koje je doprinijelo da je mnogima ‘odgorila’ ljubav prema ovoj domovini Bosni i Hercegovini“, istaknuo je Vrhbosanski nadbiskup.

On je izrazio očekivanje da će se na dvodnevnom zasjedanju pokazati veće razumijevanje i solidarnost te glasnije stajalište o ‘opstanku i ostanku, kao i upornoj borbi za ljudska prava, čovjekovo dostojanstvo i jednakopravnost na ovim prostorima’.

Na posljednjim izborima za hrvatskog člana BiH Predsjedništva dominantno glasovima Bošnjaka izabran je Željko Komšić.

Veliki broj hrvatskih političkih stranaka, predstavnici Katoličke Crkve i drugih institucija reagirali su na rezultate izbore smatrajući ih nepravednim za Hrvate te su zatražili izmjene Izbornog zakona BiH koji bi omogućile izbor legitimnih političkih predstavnika u tijelima vlasti koje su rezervirane za nacionalno predstavljanje.

Biskupi su na dvodnevnom zasjedanju u Mostaru razmatrali zaključke o zaštiti maloljetnika koji je prošlog mjeseca održan u Vatikanu.

Kardinal Puljić nazvao je ovaj problem velikim iskušenjem za Katoličku Crkvu i pozvao na zajedničko djelovanje protiv njega.

(Hina)

 

Muhamed Filipović: Komšićeva uloga u političkom životu BiH bez smisla je i opravdanja

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Uhićen bivši pripadnik Vojske Republike Srpske osumnjičen za ratne zločine

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosni i Hercegovini uhitili su u srijedu bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske kojega se sumnjiči za ratne zločine počinjene u zapadnom dijelu BiH nad bošnjačkim civilima na početku rata 1992. godine.

Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva BiH, po njihovu nalogu na području Banje Luke uhićen je Duško Suvara.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti ga se da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH na području općine Glamoč, kao pripadnik Vojske Republike Srpske, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

On je na početku 1992. naoružan i uz prijetnje nasilno odvodio žrtve te počinio višestruka silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti. Suvaru se tereti i za mučenja, zastrašivanja i nečovječna postupanja nad civilima bošnjačke nacionalnosti.

Nakon uhićenja osumnjičeni će biti predan u nadležnost državnom odvjetniku, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o određivanju pritvora.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari