Connect with us

Analiza

Stoje li iza želje da se ne ukine Porezni USKOK interesi SDP-a preko “neupućenih” MOST-ovaca ili !?

Objavljeno

on

Most odnosno Maro Kristić u članku koji je objavio t-portal  (članak možete pročitati ovdje –http://m.tportal.hr/vijesti/) danas želi pod svaku cijenu da se ne ukine Sektor za velike porezne prijevare (Porezni USKOK). Žalosno je da saborski zastupnik Kristić ne razlikuje pranje novca od poreznih prijevara.

[ad id=”93788″]

U akciji koju je navodno odradio Porezni USKOK  vezano za fiktivnu trgovinu zlatom u iznosu od 630 milijuna kuna je utvrđeno da se radilo o pranju novca Peruanskog narko kartela i eventualno nekakvih 40-tak milijuna kuna mogućih poreznih prijevara koje tek treba dokazati. Potrebno je napomenuti da kod pranja novca ne nastaje šteta za državni proračun u državi gdje je novac opran u ovom slučaju u RH nego u zemlji iz koje je novac došao odnosno Peruu (gdje se trebao kao stečen nelegalnom djelatnošću oduzeti).

Također želim iznijeti da saborski zastupnik Kristić iznosi neistine tvrdeći da 25 godina sve službe u RH nisu utvrdile poreznih prijevara koliko je Porezni USKOK u 2 godine.

Pranjem novca se puni proračun a poreznim prijevarama se prazni proračun odnosno krade državni novac. Dakle, kao što sam već napisao u aferi zlato ne radi se o 630 milijuna kuna poreznih prijevara nego o pranju Peruanskog novca a što se tiče drugih službi želim napomenuti da je Financijska policija (ona koja je ukinuta 07.03.2012. godine) samo u 2011. godini u izvješću koje se može provjeriti utvrdila novoutvrđenih obveza (po poreznim prijevarama) preko 700 milijuna kuna.

 Dobiva se dojam da Maro Kristić želi uz suglasnost Mostovaca pod svaku cijenu sačuvati Porezni USKOK samo iz razloga što je sastavljen po partijskoj sdp-ovoj liniji koji je služio isključivo za proganjanje domoljubnih građana i političkih neistomišljenika famoznim retrogradnim i neustavnim člankom 63. Zakona o porezu na dohodak  (nesrazmjer imovine i dohotka).

Dokaz za to je kao što sam već pisao 4000 otvorenih postupaka (kod Nijemaca samo 5) i to otvorenih najčešće temeljem anonimnih prijava gdje uopće nema nikakvog nesrazmjera imovine i dohotka već su bili politički progon i represija. Kristić traži samostalnost Sektora za velike porezne prijevare a upravo zbog samostalnosti taj sektor je selektivno određivao na koga će se otvarati porezni postupci i na taj način vršio zlouporabu sustava.

Sve naprijed navedene činjenice se mogu provjeriti ako zatražite izvješća Poreznog uskoka i Financijske policije. Također treba napomenuti da poslove poreznih istraga poreznih prijevara ustvari odrađuju Odjeli za otkrivanje poreznih kaznenih djela unutar Porezne uprave koji su prije bili Služba i samostalni u svome radu dok SDP-partija  nije oformila iz gore navedenih razloga Porezni USKOK.

Ukoliko se jave neki “stručnjaci” da nisam u pravu molio bi gospodina Kristića da prvo nešto nauči o razlici: između pranja novca i porezne utaje, ustrojstvu i načinu rada Porezne uprave pa tek nakon toga komentira planirani najavljeni preustroj Porezne uprave.Toliko o poštenju, znanju i reformama!

 Mr.sc. Robert Knežević, dipl.oec./Hrvatsko nebo

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari