Pratite nas

Običaji

STOLAC: Sajam “Hercegovački plodovi Mediterana 2014.”

Objavljeno

na

Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma održati će se u Stocu 10. i 11.10.2014. godine.

Sajam pruža mogućnost za nove kontakte, nova znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma, prenosi radio Ljubuški

plodovi-mediteranaU sklopu Sajma održati će se nekoliko stručnih predavanja. Ove godine biti će obrađene teme iz područja nove prerade lista masline i smokve u nove proizvode, te iz oblasti proizvodnje i prerade ljekovitog bilja.

Biti će predstavljena i vrlo karakteristična gastro ponuda Stoca.

Ocjenjivačke komisije dodijeliti će plakete za najbolje ocijenjene proizvode (šipka-nara,smokve i masline), te druge proizvode i usluge.

Organizotori pozivaju se zainteresirani iz oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma da na Sajmu predstave svoje proizvode ili usluge.

Za sve izlagače je i ove godine osiguran besplatan izlagački prostor, te prateći sadržaji.

Svi zainteresirani za izlaganje na sajmu neka se obrate putem e-maila: [email protected] ili na tel./fax. 036/853-159.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Martina Romić iz Subotice

Objavljeno

na

Objavio

Na 5. Reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice izvan Hrvatske, u Tomislavgradu, Martina Romić iz Subotice, ponijela je titulu najljepše! Njena prva pratilja je Klara Jamić iz Njemačke, dok je druga pratilja Noemi Molnar iz Mađarske.

Događaj je održan u petak navečer u Tomislavgradu, a u zabavnom programu nastupio je Miroslav Škoro.

Cijelu godinu radi se na ovom zahtjevnom projektu, a djevojke su od 3. do 7. srpnja u suradnji Udruge »Stećak« iz Tomislavgrada i Hrvatske matice iseljenika posjećivale mjesta gdje žive Hrvati, a susrele su se i s kardinalom Vinkom Puljićem koji ih je ohrabrio i pozvao na to da nikada ne zaborave hrvatske korijene od kojih su potekli.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Običaji

Dream Team Babe i ‘Navijačka’ oduševile na Večeri folklora i tradicijskih običaja

Objavljeno

na

Objavio

dream team babe navijačka
tomislavcity.com

Ligaj dide, ligaj nek se krevet grije, baba nikad zakasnila nije! – između ostalog se orilo na opće veselje. Na kraju su publiku počastile navijačkom pjesmom koju su, priznaše, tek večer prije napisale, prenosi tomislavcity.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari