Connect with us

Iz Svijeta

Stoltenberg upozorava na maligne pokušaje Rusije na zapadnom Balkanu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ministri vanjskih poslova članica NATO-a razgovarat će na svom dvodnevnom sastanku u Bruxellesu i o stanju na zapadnom Balkanu, na kojem postoje “maligni pokušaji da se posije razdor, uključujući i iz Rusije”, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

“Razgovarat ćemo i o stanju na zapadnom Balkanu gdje vidimo secesionističku retoriku koja unosi razdor u Bosni i Hercegovini i maligne pokušaje da se posije razdor, uključujući i iz Rusije”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči dvodnevnog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, koji počinje u utorak u Bruxellesu.

Glavni tajnik je spomenuo i ozbiljno nasilje na sjeveru Kosova.

Dodao je da će ministri razgovarati s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrelom o tome kako pojačati stabilnost u regiji.

“NATO je već poslao dodatnih tisuću vojnika na Kosovo i razmatramo trajnije povećanje našeg mirovnog kontingenta”, rekao je Stoltenberg.

Istaknuo je da se Srbija i Kosovo moraju ponovno angažirati u dijalog pod okriljem EU-a.

“Stabilnost ovisi o tome hoće li sve strane izabrati dijalog i diplomaciju umjesto sukoba i kaosa”, dodao je glavni tajnik NATO-a. (Hina)

Zelenskij: Rusija sprema ‘eksploziju’ na Balkanu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas