Connect with us

BiH

Stotine ilegalnih migranata kod Bihaća štrajkaju glađu i ne žele u šatore

Objavljeno

on

Stotine ileganih migranata koji već danima borave na otvorenome u okolici Bihaća sada štrajkaju glađu i odbijaju prihvatiti privremeni smještaj u šatorima koje je postavila vojska, prenijeli su u subotu lokalni mediji u BiH.

Pripadnici oružanih snaga BiH u petak su na području sela Lipa u blizini ranije devastiranog prihvatnog centra postavili desetak velikih šatora koji su trebali poslužiti kao privremeno sklonište za oko 900 ilegalnih migranata, no oni u njih nisu ušli a započeli su i prosvjede tražeći da im se osiguraju bolju uvjeti smještaja.

Zbog toga od petka odbijaju primiti i hranu koju im je dostavio Crveni križ.

“Odbili su hranu i danas. Nije dobro stanje s obzirom na to da odbijaju jesti. Pola njih želi jesti a ostali im ne dopuštaju (prijeteći kako će) u protivnom će doći do sukoba. Mi smo vratili hranu natrag”, rekao je Salem Midžić iz bihaćkog ureda Crvenog križa, a prenosi portal Faktor.

Vlasti Bihaća i Unsko-sanske županije odlučno su odbile zahtjeve Vijeća ministara BiH da se migrantima s područja Lipe dopusti privremeni boravak u krugu tvornice Bira u Bihaću gdje je ranije bio prihvatni centar koji je zatvoren u rujnu.

Privremeni kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara od Bihaća koji je tada uspostavljen kao alterantivno rješenje morao je biti rasformiran a šatori uklonjeni kako bi se tamo dopremili kontejneri prikladni za smještaj ljudi u zimskim uvjetima.

Prema sadašnjim planovima, opremanje i uređenje kampa Lipa trebalo bi biti okončano do kraja ožujka no za sada nema rješenja za smještaj više od tisuću osoba koje bi tamo trebale boraviti. (Hina)

SDA pokušava još jednom dovesti migrante u Hercegovinu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari