Connect with us

Herceg Bosna

Stotine ljudi na 17. ‘Izbičijadi’ u širokobriješkom selu Izbično

Published

on

Gradonačelnik Širokog Brijega, Miro Kraljević, svečano je otvorio 17. tradicionalno okupljanje Izbičana i njihovih gostiju u širokobriješkom selu Izbično.

izbicijada_10Tradicionalna kulturno-umjetnička, zabavna i sportska manifestacija održava se svake godine 16. kolovoza, a i ove godine privukla je velik broj posjetitelja koji su imali priliku uživati u nogometnim utakmicama, natjecanju ‘kamena s ramena’ te u nastupima kulturno-umjetničkih društava iz Hercegovine i Hrvatske.

U nogometnoj utakmici Dobrkovići su slavili protiv Izbična 5:2, a pobjednik u natjecanju ‘kamena s ramena’ je Dragan Marić.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupili su: HKUD ‘Brda’ Izbično, Etno glazbena skupina ‘Sinovi Hercegovine’, HKUD ‘Hercegovac’ Široki Brijeg, HKUD ‘Uzarići’, Udruga gangaša Župe Radobilje Katuni iz Kreševa te guslari Marijan Crnjac, Bože Marić i Mate Anić.

Što se tiče gastronomskog dijela manifestacije, gostima je specijalitete spremao hrvatski kuhar Almo Čatlak – TV kuhar na Hrvatskoj radio televiziji od 2006. godine.

više slika na: Jabuka.tv

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari