Connect with us

Vijesti

Stožer će skupljati potpise sabornika o lustraciji

Published

on

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavio je danas da će prekosutra, 22. siječnja pred Hrvatskim saborom prikupljati potpise zastupnika za svoju inicijativu da se pokrene saborska procedura izrade i objave devet registara kao pripreme lustracije koja, ističe Stožer, u Hrvatskoj nije provedena, a trebala bi biti.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je na konferenciji za novinare da će saborski zastupnici imati prigodu potpisati Stožerovu inicijativu za pokretanje saborske procedure donošenja i objave devet registara u roku od 12 dana.

Nakon tog roka, rekao je Josić, Stožer će sazvati konferenciju za novinare i upoznati javnost tko jest, a tko nije od saborskih zastupnika podržao inicijativu.

Prema njegovim riječima, u traženju objave registara Stožer se poziva na presedan objave registara branitelja te inicijativu pojedinih ministara koji traže javnu objavu podataka koji su za sada bankarska tajna.

Ministar Maras traži da se objavi registar onih koji su dobili kredite HBOR-a. Ako to nije tajna, ne znam zašto bi bila tajna tko je napadao Hrvatsku, pita Josić   dodajući kako će Hrvatska je supotpisnik raznih međunarodnih akata u kojima se osuđuju totalitarni režimi, ali još nema niti jednog zakona kojima ih osuđuje, pa se tako kod nas može osnovati komunistička partija, kazao je.

Inicijativu je Stožer pokrenuo krajem prošloga mjeseca.

hrt.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari