Connect with us

Događaji

Stožer podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića, Ostojića, Bauka i Bošnjaka

Objavljeno

-

Prijave su podnesene zbog, smatra Stožer, zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih miraStožer za obranu hrvatskog Vukovara podnio je danas protiv premijera RH Zorana Milanovića, ministara Ranka Ostojića i Arsena Bauka te predstojnika Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Gorana Bošnjaka kaznenu prijavu radi zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih mira.

Pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave iz Stožera podsjećaju na odluku Ustavnog suda od 12. kolovoza prema kojoj je, kako oni navode, doneseno precizno postupanje u svezi postavljanje dvojezičnih ploča u gradu Vukovaru kao i problematici vezanoj za isto pitanje. Kažu kako se ta odluka evidentno ne poštuje te da su prozvani svojim ponašanjem i djelovanjem stavljaju iznad nje kao i da svojim ponašanjem direktno uzrokuju oblik ustavne krize na štetu svih državljana.

– Nadamo se da će DOR žurno reagirati i razmotriti ovu kaznenu prijavu te se očitovati i postupiti u istom vremenskom roku kao i protiv osoba koje su skinule protuzakonito postavljene dvojezične ploče 23 rujna, za samo desetak dana. Ukoliko se to ne dogodi bit ćemo primorani pravnu zadovoljštinu potražiti na Međunarodnom sudu za ljudska prava ali će tada biti povećan broj prijavljenih, navode iz Stožera. Predsjednik Stožera Tomislav Josić pozvao je danas sve građane koji će 18. studenoga doći u Vukovar, kada se obilježava Dan sjećanja, na mir i dostojanstvo.

– Nadamo se da će sve proći bez ikakvih izgreda kao i prošle godine kada policija nije zabilježila niti jedan izgred. Kolona sjećanja uvijek je bila jedna i 1991. i 1998. i 2013. godine i tako će i ostati. Ona je nastala iz naroda i od naroda i taj mimohod je mimohod ljubavi i oprosti ali i protiv zaborava. Apeliramo stoga na sve da taj dan budu samo hrvatski državljani, bez ikakve pozicije, a na medije da taj dan posvete isključivo žrtvi i preživjelima u vukovarskom holokaustu, rekao je Josić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari