Connect with us

Vijesti

Stožer pred Saborom prikuplja potpise o lustraciji

Objavljeno

-

Aktivisti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara jutros su pred Saborom zastupnicima ponudili da svojim potpisima podrže inicijativu za izradu i objavljivanje devet registara kao pripremu lustracije.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić novinarima je ponovio da je Hrvatska jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen, iako je potpisnica niza međunarodnih dokumenata kojima se osuđuju totalitarni režimi. Govorimo – da, mi to osuđujemo, ali nismo donijeli ni jedan akt koji to dokazuje, kazao je Josić.
Pozvao se na već objavljeni registar branitelja.

Ako se može objaviti registar branitelja u kojem točno stoji tko je bio, gdje je bio i koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti popis onih koji su napadali ovu državu, onih koji su sudjelovali u pretvorbama, onih koji su radili za Udbu, neka bude sve javno i transparentno, kazao je Josić.

Dodao je i da je Stožer inicijativu poslao svim klubovima zastupnika, ali da im se dugo nitko nije očitovao, tek su danas primili poziv na razgovor iz dva kluba.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić novinarima je rekao i kako se nitko iz Hrvatskog sabora nije očitovao na referendumsku inicijativu o dvojezičnosti, a smatra i da bi u drugim zemljama referendum na inicijativu 680 000 građana bio raspisan u roku od najviše tri mjeseca.

Hrt.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari