Connect with us

Pregled

Stožer osigurao dovoljno potpisa za uvrštavanje točke o registrima u rad Sabora RH li državu, udbaša, pretvorebnih kriminalaca…

Published

on

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara priopćio je kako je do sada osigurao 54 potpisa saborskih zastupnika, što je više nego dovoljno za uvrštavanje točke o registrima u rad Sabora RH. Iz Stožera se nadaju da će do 1. veljače, do kada traje rok za prikupljanje potpisa, broj potpisa dodatno porasti i tako pokazati snažan interes za ovu temu i pokazati želju za istinom bez obzira na stranačku pripadnost.

[dropcap]P[/dropcap]odsjetimo, Stožer prikuplja potpisnike zastupnika za svoju inicijativu izrade i objave devet registara. „Ako se može objaviti registar branitelja u kojem točno stoji tko je bio, gdje je bio i koliko dugo, zašto se ne bi mogao objaviti popis onih koji su napadali ovu državu, onih koji su sudjelovali u pretvorbama, onih koji su radili za Udbu, neka bude sve javno i transparentno”, kazao je predsjednik Stožera Tomislav Josić obrazlagajući cilj prikupljanja potpisa.

Volonteri Stožera za obranu hrvatskog Vukovar na mjestu prikupljanja potpisa svako su jutra već od osam sati te pokrivaju svih pet ulaza u Sabor. Reakcije zastupnika snimaju se kamerom te će se objaviti na youtube-u.

Klub HDSSB je odmah po okupljanju primio izaslanstvo stožera, ukazao na potrebu usklađivanja nekoliko formulacija i potvrdio potpisivanje inicijative. Ovdje je riječ o sedam potpisa.

Iz stožera zahvaljuju zastupniku HDSSB-a Draženu Đuroviću koji je na aktualnom satu koristeći frapantne fotografije Darka Pajčića ukazao na nedosljedno i protupropisno postupanje ministra policije i onih kojima dirigiraju u ovome slučaju.

Klub HDZ-a je također primio izaslanstvo, potvrdio potpisivanje inicijative uz usaglašavanje pojedinih formulacija te zajamčio 43 potpisa.

Peticiju je potpisao jedan zastupnik SDP-a, Vedran Babić. Iz Stožera smatraju kako ovaj potpis svjedoči da će istina srušiti sve politikantske barijere.

Hrvatska stranka umirovljenika HSU, osvjetlala je obraz potpisom gospodina Željka Šempera.

Hrvatska seljačka stranka – HSS -učinila je sve u njihovoj sadašnjoj moći, potpisom Branka Hrga.

Ivan Šimunović iz HSP također je dao svoj potpis.

Pripadnicima kluba HGS je urudžbiran materijal jer nisu bili na sjednici, očekje se njihova reakcija.

U pozitivnom smislu iz Stožera istiuču zastupnicu Laburista Nansi Tirelli, koja nije potpisala, ali je iznijela konstruktivne primjedbe i ukazala na moguća proširenja registara. U Stožeru vjeruju da će po usklađivanju potpisati inicijativu.

Bahat pristup iz SDP-a i HNS-a

U Stožeru smatraju da je zanimljiv nastup Joze Radoša (HNS) koji se sa pripadnicima stožera zadržao u dužem razgovoru, nije uspio argumentirano pobiti potrebu ove inicijative, te odlučio primiti izaslanstvo stožera u uredu. U Stožeru vjeruju da je on jedan od mogućih potpisnika u roku od 12 dana.

U Stožeru ističu da se nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić se poslužio manipulacijom nedostojnom lika kojim se predstavlja javnosti. Pred Saborom nije mogao naći pravdanje HSxza izbjegavanje potpisa, pa je najavio da će primiti izaslanstvo koje će mu preciznije obrazložiti inicijativu jer mu očito period od 23. prosinca 2013. nije bio dovoljno dug.

Dogovor je postignut za 10:30. Predsjednik stožera osobno predvodi delegaciju koja mu se najavljuje na porti, on prvo odobrava ulazak, da bi dečki iz osiguranja naknadno to opovrgnuli uz ispriku da mu je zastupničko pitanje na redu. Provjerom redoslijeda utvrdili smo da je u tome trenutku na redu bilo 14. pitanje. A pitanje Ivana Grubišića je po redoslijedu bilo na 33. mjestu iz čega je vidljivo da je imao vremena.

Izrazito negativnim u Stožeru ocjenjuju bahat i ponižavajući pristup velike većine pripadnika SDP-a, koji su energično odbijali potpisivanje izbjegavajući navesti barem jedan konkretan razlog. Isti pristup, pa čak i uvrede, koristili su pripadnici HNS-a.

Vrlo osoran pristup pokazao je i laburist Branko Vukšić, nesvjestan da stoji pred teškim invalidima, obiteljima stradalnika, pripadnicima vojnih, dočasničkih i časničkih struktura ZNG HV.

Na kraju priopćenja članvi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zahvaljuju nepoznatim ljudima koji su im prilazili s riječima potpore. „Nećemo ih iznevjeriti” – poručuju iz Stožera.

(hkv)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari