Connect with us

Stožer ‘Stop majorizaciji Hrvata u BiH’: Omladina SDP-a, OKC Abrašević, nevladine organizacije, te navijačka skupina Red Army organizatori nereda u Mostaru

Objavljeno

-

Stožer Stop majorizaciji Hrvata u BiH oglasio se otvorenim pismom javnosti i medijima u Republici Hrvatskoj u kome pojašnjavaju detalje vezane za nemile događaje koji su posljednjih dana zahvatili većinske bošnjačke dijelove Federacije BiH da bi u petak navečer bili preneseni i u Mostar.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

„Bosna i Hercegovina nažalost u ovom trenutku prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj kratkoj povijesti mira. Hrvati Bosne i Hercegovine za drugo razdoblje u Bosni i Hercegovini, osim ovog najtežeg, ni ne znaju. Unatoč godinama političkog ponižavanja od strane drugih konstitutivnih naroda, prije svega Bošnjaka, Hrvati u Bosni i Hercegovini se odupiru bilo kakvom radikalizmu i nasilništvu, pokušavajući dijalogom doći do jednakopravnosti s drugim konstitutivnim narodima.

Povodom nemilih događanja u Bosni i Hercegovini, dužni smo upoznati javnost Republike Hrvatske, ali i hrvatske medije, o pravoj slici prosvjeda u Mostaru. Prosvjedi u Mostaru su jedan potpuno kontrolirani kaos. Hrvati u prosvjednim nemirima nisu sudjelovali u većem broju, a i kako bi kada se u sred zapadnog dijela Mostara uzvikivalo ”ovo je Bosna” i ”Alahu ekber”. Kontrolirana masa je za cilj imala uništiti objekte koje ne odgovaraju političkim nalagodavcima i interesnim grupama koje stoje iza samob prosvjeda. Uništene su zgrada Vlade HNŽ-a, Gradska vijećnica, Gradska uprava, ured SDA, središnjica HDZ-a ali ne i uredi drugih stranaka npr. SDP-a BiH i SBB-a. Stvar nakon pregleda video zapisa nemilih događaja je potpuno jasna.

U malom gradu kao što je Mostar lako je identificirati svakog pojedinca, kako onda ne i neku skupinu, pa je tako iz pregledanog jasno kako je u prosvjedima sudjelovala omladina SDP-a, OKC Abrašević koji je dnevni boravak omladine SDP-a BiH, nevladine organizacije pod kontrolom bošnjačkih stranaka, te navijačka skupina Red Army koja je na rušilačke pohode pozivala preko svojih facebook stranica i profila. Pokušalo se izmanipulirati i navijačku skupinu Zrinjskog popularne Ultrase što organizatorima rušilačkih pohoda ovaj put nije uspjelo. Nažalost, uspjelo je bošnjačkim medijima koji su kolegama iz Republike Hrvatske podvalili priču o zajedničkom pohodu dvije navijačke skupine na zgrade institucija u Gradu Mostaru. To bi bilo kao da Bad Blue Boysi i Delije, ili Torcida i Grobari jurišaju s istim ciljem, naravno da je nemoguće. Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu nasjeli na podvale medija i kriminalnih nevladinih organizacija, te samim tim nisu sudjelovali u rušilačkim pohodima.

Interesne skupine koje Bosnu i Hercegovini ruše i pale, a predstavljaju se kao patrioti, imaju političke ciljeve koju su jasno vidljivi, a to su ukidanje županija koje su jedini mehinizam zaštite Hrvata u BiH, ukidanje entiteta koje će dovesti do dodatnog narušavanja međunacionalnih odnosa, te stvaranje unitarne Bosne i Hercegovine u kojoj su Bošnjaci politička klasa a svi drugi nacionalna manjina.

Socijalni nemiri su samo maska za ostvarivanje političkih ciljeva. Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu u puno boljem položaju nego drugi narodi, ali se točno zna zašto je to tako. Oduzimanje ovlasti hrvatskim županijam, neravnopravna raspodjela javnih prihoda, nametanje statuta Grada Mostara, rušenje Hercegovačke banke koja je bila žila kucavica hrvatskog naroda u BiH, izbor nelegitimnih i nelegalnih predstavnika hrvatskog naroda, koji se nerijetko biraju isključivo bošnjačkim glasovima, sve su to razlozi lošeg položaja Hrvata u BiH. I pored toga Hrvati su gospodarska snaga Bosne i Hercegovine, a bošnjačka politička elita čini sve da to tako ne ostane“, stoji u otvorenom pismu Stožera Stop majorizaciji Hrvata u BiH.

 

R.H.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari