Connect with us

Stožer: Vukovar je obranjen, bitku za Hrvatsku nastavljamo..

Published

on

Vukovar je obranjen, bitku za Hrvatsku nastavljamo, stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Stožer je sinoć održao sastanak i najavio medijsku konferenciju za četvrtak, 14.kolovoza u 10 sati, upozorivši simpatizere i članove da ne nasjedaju medijskim spinovima!

stozer grbPloče će uz ispriku boljima od nas, kojim smo kleknuli,svim braniteljima i domoljubima te stožeru, postojećom i jasnom odlukom Ustavnog suda, skidati Bauk osobno ako ima obraza.
Prvi dio teške bitke smo dobili ,Vukovar je obranjen, ostatak bitke za Hrvatsku nastavljamo istom upornošću.

Evo prvog dijela bitke.

32. S obzirom na odluku Ustavnog suda broj: U-II-6110/2013 od 12. kolovoza 2014., a uvažavajući povezanost stanja u Gradu Vukovaru sa zahtjevom za raspisivanje referenduma o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina, Ustavni sud, u granicama svoje nadležnosti, na temelju članka 31. stavaka 4. i 5. Ustavnog zakona:

– obvezuje Gradsko vijeće Grada Vukovara da u roku od jedne godine od dana objave ove odluke u “Narodnim novinama”, vodeći se člankom 6. Zakona o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina, a u duhu članka 8. UZoPNM, u Statutu Grada Vukovara izrijekom propiše i uredi, za cijelo područje odnosno za pojedini dio ili pojedine dijelove područja Grada Vukovara, individualna prava pripadnika nacionalnih manjina na službenu uporabu svoga jezika i pisma te javnopravne obveze tijela državne i javne vlasti između onih navedenih u Zakonu o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina, za koje smatra da odgovaraju životnim činjenicama i faktičnim okolnostima u Gradu Vukovaru, u opsegu koji ne ugrožava samu bit tih prava, a istodobno uvažava potrebe većinskog hrvatskog naroda koje izviru iz još uvijek živih posljedica velikosrpske agresije početkom 90-ih godina 20. stoljeća te potrebu pravednog i pravilnog tretmana srpske nacionalne manjine na području Grada Vukovara;

– obvezuje Vladu Republike Hrvatske da u roku od jedne godine od dana objave ove odluke u “Narodnim novinama” uputi u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u kojima će urediti prikladan pravni mehanizam za slučajeve kad predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave ne provode obveze iz Zakona o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina odnosno opstruiraju njegovu provedbu;

– određuje da u razdoblju do donošenja izmjena i dopuna Zakona o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina nadležna državna tijela neće provoditi taj zakon na području Grada Vukovara uporabom prisilnih mjera.
32.1. Sukladno tome, odlučeno je kao u točki III. izreke ove odluke.
33. Ustavni sud na kraju ističe da nije sudionik političkih rasprava niti je arbitar u rješavanju političkih sporova koji nastaju u hrvatskom društvu. Za rješavanje nastalih problema ne postoji drugo sredstvo osim svestranog političkog dijaloga vođenog u dobroj vjeri, ma kako neugodan taj dijalog ponekad mogao biti. Uporaba prisilnih sredstava, kao krajnja državna mjera represivne naravi, nije prihvatljiva, osim u očitim stanjima nužde.

Hvala velika svima na trudu.
Pročitajte Kompletnu odluku Ustavnog suda:

U-VIIR-4640-2014


Ovaj učinak naš je poklon Vijoleti i svim kojima smo se poklonili,te kamen temeljac budućeg rada.
S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari