Pratite nas

Reagiranja

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ne igrajte se institutom referenduma

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara oglasio se kratkim priopćenjem u kojem je naglasio da se ne igraju referendumskim institutom jer se tako igraju sa vatrom, zasigurno misleći na Vladu RH i njene institucije što u priopćenju nije imenom pomenuto, ali se naravno podrazumjeva.

Naime SOHV je ostao uskraćen i konsterniran, jednako kao i onih 650.000 hrvatica i hrvata koji su podržali referendum o dvojezičnosti koji je provodio SOHV, sa stotinama volontera, da bi se na kraju cijele priče oko referenduma sve pravno urušilo na navodno loše postavljenom referendumskom pitanju te su na kraju svi pravnovaljani glasovi njih 650.000 “završili negdje u košu”, dok SOHV i dalje ustrajava na tezi da je njihovo referendumsko pitanje u skladu s Hrvatskim ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj, tvrde iz SOHV katastrofalnoj odluci potvrdio. To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu,poručuju iz SOHV.

U Vukovaru, 19.rujna

Referendumi  se moraju održati – narod je jedini suveren

 Prikupili smo gotovo 650.000 potpisa za referendum, što je Sabor potvrdio.

Referendumsko pitanje nije u neskladu s Ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj katastrofalnoj odluci potvrdio.

 Zašto katastrofalnoj?

Unatoč tome što ne postoji ni jedan zakonski ni ustavni razlog za zabranu referenduma – referendum je zabranjen!

 To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu.

Od toga dana, gospodo, Hrvatska je u ustavnoj krizi.

 Narod je iznad Ustava.

Narodni referendum je iznad Sabora i Vlade.

Nitko nema ovlasti ni pravo zabraniti referendume, kako  referendum o dvojezičnosti,  tako ni referendum o izbornom zakonu koji aktivno podržavamo, i  opet pozivamo sve simpatizere SOHV da se odupru stranačkoj stezi i podupru referendumske izmjene izbornog zakona.

Referendumi se moraju održati, a gospodi u poziciji i opoziciji poručujemo:

Ne igrajte se referendumskim institutom – igrate se s vatrom.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zbog čega Hrvati plaćaju, a agresori se oglušuju na ratnu odštetu

Objavljeno

na

Republika Hrvatska je u više navrata isplatila odštetu djeci ili obitelji ubijenih Srba u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Prvi puta je to uradila još početkom 2013. kad je u građanskoj parnici priznala odgovornost za zločine počinjene tijekom i nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja 95. Djeci srpskih supružnika Berić iz sela Varivode, Općinski sud u Kninu dosudio je odštetu od 72.000 eura.

Oštećeni su izjavili da su djelomično zadovoljni. Prema tadašnjem mišljenju nevladinih udruga, istraga  u ovom slučaju nikada nije temeljito provedena. Za zločin su bila optužena šestorica hrvatskih vojnika, no postupak je obustavljen zbog nedostatka dokaza, pa se i dalje ne zna tko je za njega odgovoran.

To je tek jedan primjer u kojem je odštetu za ratni zločin Srbima platila Hrvatska, a takvih priča ima još. Obično Republika Hrvatska plati, a nakon toga traži povrat sredstava od onih koji su osuđeni, a u vrijeme Domovinskoga rata bili su na strani pobjednika.

Znači, mi Srbima, odnosno agresoru na Republiku Hrvatsku plaćamo i odštete, što je van svake pameti! Nu, još nismo čuli da je recimo Beograd, odakle je i krenula velikosrpska agresija za bilo koji ratni zločin nad nevinim hrvatskim civilima platio samo jedan euro odštete!

Evo, sada su identificirali škabrnjskog krvnika Zorana Tadića, koji se tereti da je kriv za teška ubojstva, da je zvjerski pobio 43 nevinih Hrvata u Škabrnji, pretežno žene, starce i djecu, ali i zarobljene branitelje ovoga mjesta.

Hoće li i njihovi najmiliji dobiti odštetu?

A što je s nevino pobijenim Hrvatima u Vukovaru, Voćinu, Lipiku, Pakracu, Osijeku, Lovasu, Tovarniku, Saborskom, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Karlovcu, Kninu, Ogulinu, Vinkovcima, Županji, Slavonskom Brodu…?

Hoće li odštetu dobiti i obitelji pobijenih i prognanih Hrvata iz Bosanske Posavine?

Zakon je navodno jednak za sve, a zločin je navodno – zločin!

Ili se to nama samo tako čini?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Logoraši tvrde da su zbog Pupovca dobivali teške batine

Objavljeno

na

Objavio

Foto: dnevno.hr

Naime, u vrijeme kada je Milorad Pupovac javno iznosio optužbe protiv Hrvatske, hrvatski branitelji i civili, trpjeli su teške batine i mučenja u srpskim logorima. Mnogi od njih, nikada se nisu vratili u Hrvatsku, a i danas se vode kao nestali.

U veljači 1992, Milorad Pupovac, javno je iznio teške optužbe na račun Hrvatske. Između ostalog, tada je rekao da je u Hrvatskoj 11 000 srpske djece pokršteno.

Franjo Kuharić, tražio je da se informacije provjere a ugledni grkokatolički svećenik, novinar i intelektualac, Živko Kustić, rezolutno je tvrdio, da se nije susreo s niti jednim takvim slučajem.

Zagrebačko okružno tužiteljstvo, podignulo je u svibnju iste godine optužni prijedlog protiv Milorada Pupovca i to radi širenja lažnih vijesti, no od kaznenog progona, navodno ga je spasio predsjednik Franjo Tuđman.

Izjava Milorada Pupovca o pokrštavanju srpske djece, godinama je poznata hrvatskoj javnosti, ali sve do sada, nitko nije javno iznosio njene posljedice.

Nakon što se gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, našao pod salvom optužbi zbog objavljivanja snimke školaraca srpske nacionalnosti, koji se nisu ustali na sviranje hrvatske himne, oglasili su se i logoraši, žrtve mučenja i premlaćivanja u srpskim koncentracijskim logorima, piše dnevno.hr

Naime, u vrijeme kada je Milorad Pupovac javno iznosio optužbe protiv Hrvatske, hrvatski branitelji i civili, trpjeli su teške batine i mučenja u srpskim logorima. Mnogi od njih, nikada se nisu vratili u Hrvatsku, a i danas se vode kao nestali.

Vrlo vjerojatno, mučiteljima nije trebalo posebno poticaja, no logoraši sada tvrde kako je i Milorad Pupovac dao doprinos nečovječnom tretmanu u logorima. Za dokazivanje direktne veze, nužna su svjedočanstva preživjelih logoraša koji smatraju kako će Pupovac izbjeći kazneni progon, ali ipak žele da se sazna istina.

18.01.2019. Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, ogranak Vukovar, objavilo je pismenu izjavu o povezanosti izjava Milorada Pupovca s njihovim stradanjima u srpskim logorima.

Ovom prilikom, objavljujemo spomenutu izjavu, koju potpisuje predsjednik ogranka, Zdravko Komšić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari