Pratite nas

Reagiranja

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ne igrajte se institutom referenduma

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara oglasio se kratkim priopćenjem u kojem je naglasio da se ne igraju referendumskim institutom jer se tako igraju sa vatrom, zasigurno misleći na Vladu RH i njene institucije što u priopćenju nije imenom pomenuto, ali se naravno podrazumjeva.

Naime SOHV je ostao uskraćen i konsterniran, jednako kao i onih 650.000 hrvatica i hrvata koji su podržali referendum o dvojezičnosti koji je provodio SOHV, sa stotinama volontera, da bi se na kraju cijele priče oko referenduma sve pravno urušilo na navodno loše postavljenom referendumskom pitanju te su na kraju svi pravnovaljani glasovi njih 650.000 “završili negdje u košu”, dok SOHV i dalje ustrajava na tezi da je njihovo referendumsko pitanje u skladu s Hrvatskim ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj, tvrde iz SOHV katastrofalnoj odluci potvrdio. To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu,poručuju iz SOHV.

U Vukovaru, 19.rujna

Referendumi  se moraju održati – narod je jedini suveren

 Prikupili smo gotovo 650.000 potpisa za referendum, što je Sabor potvrdio.

Referendumsko pitanje nije u neskladu s Ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj katastrofalnoj odluci potvrdio.

 Zašto katastrofalnoj?

Unatoč tome što ne postoji ni jedan zakonski ni ustavni razlog za zabranu referenduma – referendum je zabranjen!

 To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu.

Od toga dana, gospodo, Hrvatska je u ustavnoj krizi.

 Narod je iznad Ustava.

Narodni referendum je iznad Sabora i Vlade.

Nitko nema ovlasti ni pravo zabraniti referendume, kako  referendum o dvojezičnosti,  tako ni referendum o izbornom zakonu koji aktivno podržavamo, i  opet pozivamo sve simpatizere SOHV da se odupru stranačkoj stezi i podupru referendumske izmjene izbornog zakona.

Referendumi se moraju održati, a gospodi u poziciji i opoziciji poručujemo:

Ne igrajte se referendumskim institutom – igrate se s vatrom.

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari