Connect with us

Hrvatska

Stradalnici u potresu predsjedniku Milanoviću prenijeli svoje strahove

Objavljeno

-

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je obilazak mjesta najviše stradalih u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji prije godinu dana, počeo u Sisku gdje se sastao s većim brojem stradalih, koji su smješteni u kontejnersko naselje, a oni su u iznjeli svoje strahove.

U pratnji sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenih suradnika, Milanović je najprije obišao najveći sisački stambeni blok u Ulici hrvatskog preporoda, gdje je u pet zgrada s crvenom naljepnicom, ukupno 146 sada napuštenih stanova. Obitelji iz tog stambenog bloka uglavnom su smještene u obližnjem kontejnerskom naselju.

U zatvorenom razgovoru s predsjednikom Milanovićem, kako su potvrdili stradalnici, iznijeli su svoju bojazan da će njihov privremeni smještaj još duže potrajati, jer, rekli su, ni nakon godine dana nemaju nikakve informacije o planovima obnove i sudbini njihovih zgrada.

“Drago mi je da smo postigli željeni efekt dolaskom predsjednika, jer je Ministarstvo graditeljstva i državne imovine prije dva dana, kada smo najavili dolazak Milanovića, stanarima uputilo odluku kojom ministar Horvat nalaže gospodinu Hanžeku da inženjer građevine u idućih 60 dana utvrdi oštećenje zgrade”, izjavila rekla je nakon razgovora Ikić Baniček. “Razgovor je bio konstruktivan i građani su mu rekli kako osjećaju da su zaboravljeni. Istovremeno za oštećene stanove HEP Toplinarstvo još naplaćuje grijanje, a plaćaju i pričuvu”, dodala je Ikić Baniček.

Po odlasku iz Siska, predsjednik Milanović je produžio za Petrinju, gdje je posjetio petrinjsko kontejnersko naselje „Sajmište“, gdje je razgovarao sa stanovnicima Petrinje koji privremeno borave u tom naselju.

Potom je posjetio obitelj Norković u Novom Selu Glinskom, a u nastavku obilaska potresom pogođenog područja posjetit će obitelj Bjelajac u Majskim Poljanama te se u Glini sastati s volonterima Chefs Club Croatia i nezavisnim volonterima iz Zagreba, Istre i Banovine te članovima Udruge DOBRO DOBRIM. Nakon toga će dati izjavu za medije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari