Connect with us

Herceg Bosna

Strani Dužnosnici stižu na slavlje EU. Policija ih štiti i Hummerom oduzetim kriminalcima

Objavljeno

-

VEĆ TIJEKOM petka i subote u Hrvatsku su pristigli brojni strani dužnosnici koji će sudjelovati u hrvatskoj proslavi ulaska u Europsku uniju. Policija je poduzela jake mjere osiguranja, a pravi prometni kaos stanovnike Zagreba i Velike Gorice, pokraj koje se nalazi Zračna luka Zagreb, očekuje tijekom nedjelje kad pristižu brojni inozemni državni čelnici.

Policija je kazala kako je ovo jedan od najvećih projekata osiguranja – zbog dinamike, zbog broja stranih gostiju, zbog prostora održavanja. Na osiguranju radi više od 1.000 policijskih službenika iz cijele Hrvatske. MUP je predstavio i specijalna vozila koja će im pomoći da razinu sigurnosti održe na visokom nivou – novi Hummer te dva mobilna stožerna vozila Ravnateljstva policije.

Zanimljivo je kako je novi “ljepotan” u policijskim redovima, Hummer, zaplijenjen kriminalcima te ga je MUP kupio na carinskoj aukciji za svega 86 tisuća kuna. No, zato je više od dva milijuna kuna utrošeno na dva mobilna zapovjedna vozila opremljena sustavima za praćenje i drugom vrhunskom tehnologijom.

Središnja proslava hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji održat će se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima u Zagrebu na Gornjem gradu i Trgu bana Josipa Jelačića. Zagrebačka policija ranije je objavila kako se očekuje okupljanje tridesetak stranih delegacija iz zemalja članica Europske unije, zemalja regije Jugoistočne Europe, čelnika europskih institucija te hrvatskih uglednika.

Obavijest za građane koji dolaze na prostor Trga bana Josipa Jelačića u nedjelju 30. lipnja

Od 15 do 18 sati pristup prostoru Trga bana Josipa Jelačića bit će onemogućen za sve građane osim za stanare. U 18 sati otvorit će se ulazi za građane iz Ilice, Gajeve, Praške, Petrinjske i Jurišićeve. Svi građani koji dolaze na prostor Trga bit će pregledani od strane policijskih službenika.

Policija moli građane da se ne donose sredstva pogodna za nanošenje ozljeda kao što su staklene boce, limenke, oružje, noževi, pirotehnika, kišobrani i slično.

“Iako će osiguranje biti na najvišoj razini, policijski će službenici nastojati što diskretnije obavljati svoj posao, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje”, poručili su iz zagrebačke policije.

Izbjegavajte prometnice gdje se očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje!

Do ponedjeljka 1. srpnja na snazi je posebna regulacija prometa na određenim prometnicama grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb, do hotela smještaja stranih delegacija te do Gornjeg grada i Trga bana Josipa Jelačića.

Na tim se prometnicama neće dopustiti kretanje vozila, ali će se dopustiti prelazak vozilima u vrijeme između prolazaka kolona vozila s delegacijama. U zonama odvijanja središnje proslave, 30. lipnja, odnosno na Gornjem gradu i zoni Trga bana J. Jelačića moći će se kretati samo vozila s posebnom akreditacijom.

Neposredno uz prometnice po kojima će se kretati delegacije, uz hotele smještaja, kao i u obje zone odvijanja središnje proslave, vozila se neće moći parkirati, a o čemu će policija izvijestiti na konkretnim lokacijama putem letaka i trake STOP POLICIJA. Na lecima će navesti konkretan datum i vrijeme zabrane. Autobusni i tramvajski promet odvijat će se po posebnom rasporedu i voznom redu ZET-a.

Mole se građani za razumijevanje i strpljenje radi posebne regulacije prometa, a osobito u vrijeme otežanog prometa uzrokovanog prolazom kolona s vozilima delegacija. Policija apelira da se, ako je to moguće, izbjegavaju prometnice na kojima se očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje, odnosno da se postupa po uputama policajaca na cestama.

index

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari