Connect with us

Politika

Stranka Centar traži ostavku ministra Medveda

Objavljeno

on

Saborske zastupnice Centra Marijana Puljak i Dalija Orešković zatražile su u ponedjeljak ostavku potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda zbog niza afera u kojima se našao.

Samo u protekla 24 sata, kako su navele zastupnice, javnost je doznala za dvije afere, kršenje epidemioloških mjera Medveda u nedjelju na misi te dopise njegova ministarstva kojima je u dva navrata od Državnog odvjetništva tražilo da se sisačko-moslavačkog župana Ivana Žinića ne izbaci iz stana kojeg je koristio bespravno.

„Od incidenta s državnim tajnikom Sučićem, preko prijetnji novinaru, došli smo do kršenja epidemioloških mjera, a potom i ozbiljnih optužbi da se njegovo ministarstvo čak dva puta pobrinulo da župan Žinić ostane bespravno u stanu”, navodi se u priopćenju te poziva Medveda na ostavku.

Kojim se to moralnim načelima i vrijednostima vodi potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i rukovoditelj posebnog Stožera civilne zaštite, pita se Orešković prozivajući Medveda da štiti samo ‘uzak krug HDZ-ove političke elite’.

„Najnoviji slučaj zaštite župana Žinića je alarmantan i smatramo da Medved mora podnijeti ostavku ili biti smijenjen, iako je očito zaštićen ko lički medv(j)ed“, poručila je Puljak.

U stranci Centar smatraju kako bi jedan general Hrvatske vojske trebao uvijek držati do svoje časti i ugleda, te pružati primjer svojim ponašanjem, čak i kada je u mirovini i kada ne obnaša visoke funkcije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari