Connect with us

Satira

Strašne vijesti iz Njemačke

Objavljeno

on

Dolazak stotina tisuća izbjeglica sa sobom nosi velike rizike za njemački socijalni sustav, javljaju tamošnji mediji. Europska unija ne uspijeva pronaći rješenje za krizu s izbjeglicama. Ministri unutarnjih poslova su daleko od zajedničkog, a kamoli solidarnog, odgovora na sve veću krizu s izbjeglicama. Odluke o razumnoj raspodjeli pridošlica na sve zemlje EU-a odgođene su za listopad. Mnogi istočni Europljani, ali i Velika Britanija, i dalje se protive dogovoru.

[ad id=”68099″]

Postoji samo „politički dogovor“, što će reći, gomila praznih riječi koje nemaju nikakav utjecaj na stvarnost, bilo da se radi o izbjeglicama, pomagačima ili graničarima. Ni pritisak koji je on – pojačanim kontrolama na njemačkim granicama – htio izvršiti na europske partnere, očigledno nije bio dovoljan. Većina zemalja EU-a je za drukčiju raspodjelu izbjeglica, ali zemlje koje do sada nisu primale izbjeglice ne žele ni čuti za nekakav ključ raspodjele.

To što je Njemačka iznenadno uvela kontrole na svojim granicama, u Bruxellesu nitko nije kritizirao. Čak su i druge zemlje počele tako postupati. Austrija, Češka, Slovačka i Nizozemska se pozivaju na klauzule Šengenskog sporazuma o posebnim situacijama. Izbjeglicama i tražiteljima azila će sada biti teže prodrti u Europu. Oni će tumarati tamo-amo između Mađarske, Srbije i Austrije. Krijumčarske bande će samo trljati ruke. Jer, što je prelazak granice teži, cijene su veće.

Nu u ovom tekstu se ne ćemo baviti ovim problemima nego ćemo prikazati jedan satirični video pod nazivom “Willkommen im Jahr 2018”, koji prikazuje kako bi mogle izgledati vijesti u Njemačkoj već 2018.:

Willkommen im Jahr 2018

Posted by Rick Lafleur on 7. studeni 2014

[ad id=”68099″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari