U laži su kratke noge, ali ne i jezici, naprotiv, zli jezici su tada još jači, oni zmijski, „rašljasti“ koji sikću u svojoj nemoći.

Svjedoci smo proteklih dana i tjedana pojačanog „propinjanja na stražnje noge“ mnogih „mentalnih komunista i juhoslovena“, poznatih imena koji se po mnogim tzv, „mainstream“ medijima zdušno propinju u pokušaju nametanja politikantskih tema, ideoloških pa čak i izvrnutim gospodarskim pokazateljima kojima se želi prikazati stanje opće depresije, „crnila“, ….a jedino „crnilo“ koje se događa jeste pomračenje njihovih „umova“, vidljiva mržnja prema svemu što i u samom predznaku ima slovo „H“, a kamoli cijela riječ – Hrvatska.

Sva „piskarala“, „stručnjake“ i ine druge prodavače magle i njezinih derivata, teško bi bilo i nabrojiti u jednoj analizi, ali da i jeste moguće, nisu zaslužili da im se ni ime spomene.

Dobar primjer je i slijedeći. Jedna „nadobudna novinarka“ u svom članku – analizi financijskog stanja u RH i obveza koje se moraju ispuniti veli – piše već u naslovu, tj. „Hrvatska će se zadužiti za još 58 milijardi kuna“ što nema veze sa zdravim razumom, već samo s bolesnim umom.

Iako se kasnije u tekstu pokušava „ublažiti“ naslov članka, ni tu brojke „ne štimaju“ kao da je „bacala fažoliće“, a trebala je koristiti kalkulator.

Tako nam kaže u svojoj izgubljenosti u vremenu i prostoru da će, čitajući brojke „između redova“, biti čak i pad BDP-a u 4/2016. u iznosu od cca 4,0 % i onda se čovjek upita pa tko se toliko razbacuje milijardama kuna kao da je pijesak iz pustinje. Možda i jeste, ali „pijesak uma“ ili „moždana prašina“.

Ah, ne treba čak ni spomenuti da je ta ista autorica, najcitiranija „novinarka“ 2012. godine.

Ma BRAVO!

Druga situacija koja je vrijedna spomena jeste izrazito uočljiva „uigranost“ nekih svjetskih tzv. Kreditnih agencija i „naših“ medija. U ovom slučaju to je „Moody’s“, mada je u narodu poznatija pod imenom u kojem umjesto slova „o“ piše slovo „u“ i umjesto „y“ stoji „o“.

Panična objava većine TV, elektronskih i tiskanih medija u kojoj kažu da je ta agencija ostavila kreditni rejting RH na istom nivou, jasno nam govori o pritisku koji se želi nametnuti i podići kamatnu stopu na Obveznice koje RH mora – treba realizirati u 2017.

Naravno da su u panici i svakim dijelom postotnog boda ili promila podizanja kamatne stope RH, ipak moraju umanjiti štetu od 864 milijuna US $ koje  agencija mora isplatiti u USA, zbog obmanjivanja javnosti….i to bez tužbe jer su odmah pristali na „nagodbu“.

( Slično je prošla i agencija Standard & Poor’s“2015., ( u narodu poznati kao „Standardni & Siromašni bogataši“ ),  sa sličnom nagodbom, ali malo većeg iznosa „kazne“, tj. nešto više od 1,3 milijarde US $. )

( neki bi to rekli: „Bjelosvjetska financijska Mafija“! )

Ma BRAVO!!

 Informacija:

 Na temelju svih makroekonomskih podataka i pokazatelja RH bi trebala plaćati dugoročnu kamatu na razini 0,8 % – 1,2 %, ali kako su „u igri“ „svjetski moćnici“ realno je očekivati da će se kamatna stopa zasigurno popeti i na razinu od 2,0 % ili više i to je realnost. Lihvarska realnost!

No, koliko god se trudili, Hrvatska je spremna na sve scenarije i to je jučer potvrdio i Ministar financija u Vladi RH, g. Zdravko Marić.

Još samo jedna stvar koja ujedno govori kako „radi“ analitičar portala Kamenjar.com te kako može i smije objavljivati podatke unaprijed na temelju informacija, prikupljanja podataka i projekcije za buduća vremena.

Naime, ovih devet slika ispod, opisuje samo jedan od načina prikupljanja podataka. Kad sve podatke iz slika HZMO zbrojimo i oduzmemo, dolazimo do zapanjujuće pozitivnih podataka da je samo do 16.01.2017. broj prijavljenih osiguranika veći od broja odjavljenih za nevjerojatnih 10 720 nego na kraju prosinca 2016.

Naravno, ove brojke su samo pokazatelj trenutnog stanja, slično kao elektronski podatci HZZ-a i ne mogu i ne smiju se uzimati kao apsolutno točne, već samo kao smjerokaz za buduća vremena.

( Ovim putem želim reći jedno veliko i iskreno HVALA djelatnicima HZMO na predanom radu, suradnji, požrtvovnosti i najmanje pogrješaka u podatcima kojima se redovno služim. BRAVO! )

Svaki mjesec autor ovih redaka prikupi cca 19 slika – podataka samo sa stranica HZMO i ima smjerokaz koji je jedan od najbitnijih pokazatelja kretanja gospodarstva RH.

ALI…..

….onda se dogodi „čudo“ i moja malenkost pročita na nekoliko portala SLUŽBENE brojke HZMO i to nekih cca 12 dana ranije od službene objave!!! ( „Povlaštene informacije“ )

Zamislite situaciju da neki portal ili bilo koji medij objavi npr. službene podatke DZS o rastu BDP-a za određeno tromjesečje 12 dana PRIJE službene objave DZS! Pa to je nečuveno!

SRAMOTA!

Pa da i osobno znam bilo kakve službene podatke, NIKAD ih ne bi objavio prije službene objave Institucija RH!

To što objavim neke podatke unaprijed, koji će tek postati službeni, jeste osoban trud, sati i sati izračuna, projekcija, usporedbi, prognoza,… i moguće su minimalne ili mikro pogrješke što je i normalno jer pišem „unaprijed“, a ne kao „VRAČ koji proriče unazad“ i to mi služi na čast!

Neovisno o svim mrziteljima RH, onima koji RH nikad nisu ni željeli, koji do podne mrze cijeli svijet, a od podne i sebe i cijeli svijet, „mentalnim komunistima i juhoslovenima“, „dežurnim katastrofičarima“,

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari