Connect with us

BiH

Sud BiH odredio pritvor za vehabije povezane s napadom u Zvorniku

Objavljeno

-

“Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Kasimu Mehidiću i Avdulahu Hasanoviću, osumnjičenima za kazneno djelo vrbovanja Nerdina Ibrića koji je u terorističkom napadu u Zvorniku ubio policajca, a dvojicu ranio”, potvrđeno je Srni u Sudu.

U Sudu BiH navode da je sinoć održano ročište u vezi sa zahtjevom Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora Mehidiću i Hasanoviću.

Mehidić i Hasanović uhićeni su u utorak, 28. travanja, u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Zvorniku.

U prostorijama Sipe saslušan je i Muhamed Demirović, a pripadnici zajedničkog istražnog tima SIPA-e i Ministarstva unutarnjih poslova Srpske pretresli su u Kalesiji i Zvorniku objekte koje je koristio, iz kojih su oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. travnja, uvečer u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari