Pratite nas

Sudac Turudić pokvario ljetovanje državnom vrhu! Sad će mu “otkriti” da je primao mito i da ima ljubavnicu!

Objavljeno

na

Sudac i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu te dragovoljac hrvatskog Domovinskog rata Ivan Turudić svojim intervjuom u Večernjem listu (10. kolovoza 2014.) izazvao je pravu buru među političarima koji se odmaraju dok Hrvatska – tone. Čovjek je iznio svoj stav. Rekao je – popu pop, a bobu bob.

TURUDIC_435280S1

Dosta mu je da suce i sud neprestano blate razni pupovci, a da na to nitko ne reagira. A kad se pupovce tuži sudu oni se odmah hvataju za – imunitet, pa ispada da neki mogu sve i sva, a drugi baš ništa. Ne, za takvu se demokraciju nismo borili. Zbog čega jedan tako ugledan sudac kakav je Turudić ne bi smio javno iznijeti svoje mišljenje?

Da je hvalio Račana, SDP i aktualnu vlast “svi” bi ga dizali do nebesa. Međutim, “malo je pretjerao”, tako da neka njegova razmišljanja nisu dobro primljena ni kod predsjednika Republike Ive Josipovića.

A kako bi i bila kad je čovjek hvalio HDZ, Karamarka, a iznio je bez dlake na jeziku niz kritika na račun Vlade i posebice premijera Zorana Milanovića. Turudiću se ne dopadaju ni bivši Udbaši kao i njihova djeca poput Saše Perkovića koji je savjetnik u Uredu predsjednika Republike. Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata Josip Broz  imao za savjetnika sina nekog glasovitog obavještajca Nezavisne države Hrvatske (NDH)?

Čime je to obitelj bivšeg Udbaša Perkovića toliko zadužila Hrvatsku i pojedine njezine visoke dužnosnike da se  njih, i kad su neki  kao Josip Perković, optuženi za teška ubojstva, ne smije javno kritizirati, jer “Udba je i dalje naša sudba”?

Turudićev javni istup osudio je i odvjetnik Anto Nobilo. Da pukneš od smijeha. Kad je taj i takav čovjek osudio jednog Turudića onda se točno zna u kojem pravcu vjetar puše. Turudić je i sudionik Domovinskog rata, pa je govorio i kao čovjek koji je za razliku od svih koji ga kritiziraju bio među prvima kad je trebalo, ne na studijima, pred televizorom, u inozemstvu ili u podrumu, već na prvoj crti obrane. Sad su protiv ovog suca počele “podzemne igre”, igre bez granica. Umjesto da mu jasno i otvoreno kažu što misle o njegovim razmišljanjima oni ga sada napadaju što sud na čijem je čelu “ima najviše neriješenih predmeta”!? (Sic!) Tako se to radi. Ti o kokošima, a oni o jajima.

Sad će još ispasti da je Turudić neradnik, “član” HDZ-a te čovjek kojeg pod hitno treba smijeniti ne zbog intervjua, već zbog toga što smo rekli. Što će nam sudac koji misli svojom glavom, koji  se drznuo reći ono čime se slaže i masa drugih, samo nema muda da to javno kaže. Zbog toga će, ako već nisu, uvesti i pravilo:”mrtav sudac je najbolji sudac”. Koliko ima sudaca koji sude kako aga kaže? A koliko još odvjetnika ala Nobilo? Ti i takvi ne žele ni čuti za lustraciju, jer bi ih prva metla pomela u ropotarnicu povijesti. I dok su Perković i Mustač u njemačkom zatvoru o tome se više gotovo ne govori i ne piše.

Zašutio je i Nobilo. Zašto, a bio je toliko glasan u borbi da se bivšeg Udbaša ne uhiti? Sada od države traži novce za njegovu obranu. O tom Nobilu bi trebalo snimiti i igrani film. U vrijeme komunizma bio je istaknuti kadar jugoslavenskog javnog tužiteljstva, a 1989. prekršajno je prijavio i “Oca Domovine” dr. Franju Tuđmana. U medijima je izjavljivao da “Oluja ima više elemenata genocida nego zločin u Vukovaru” te da je “Hercegbosna bila fašistička tvorevina”. Poznat je i kao odvjetnik generala Blaškića koji je prvo dobio 45 godina robije. Tada su za njega govorili: “Dao Bog da te brani Nobilo!”. I sada taj i takav “ugledni odvjetnik” nešto ima za reći jednom dragovoljcu i iznimnom stručnjaku Ivanu Turudiću?

Ovo sve što se  događa sa sucem Turudićem nije ništa drugo nego zastrašivanje sudaca. Sad mu već, kako rekosmo, traže “dlaku u jajetu”. Hoćemo li tako javno, otvoreno i bez straha možebitno čuti i nekog od njegovih kolega? Što je s članovima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU)? Šute kao ribe u vodi. Jedino se od njih javlja Josip Pečarić.

Dakle, nakon napada na katoličku crkvu, branitelje i sirotinju na red su došli i pojedini suci, ala Turudić. Ne bi nas začudilo da mu uskoro “otkriju” da je primao mito.

Ili da ima ljubavnicu.

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari