Pratite nas

Događaji

Sudi se liječniku Vladimiru Horvatiću zbog facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću!

Objavljeno

na

Boro Savić: “Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten”.

Upravo traje suđenje vukovarskom liječniku, dr. Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću, a koji je ocijenjen kao “prijeteći”.

Status kojim Horvatić podsjeća na Stanimirovićevu izjavu o “ustaškom bastionu” te ga i tom prigodom naziva četnikom o kojem ovise mandati u Saboru, uistinu nije nježan. Horvatić je zbog toga razapet po svim medijima, kako domaćim, tako i regionalnim, piše dnevno.hr

Dr. Horvatić je, međutim, omiljeni liječnik kako hrvatskim, tako i srpskim pacijentima koji su mu svojedobno pružili potporu i pokušali ga zaštititi od hajke:

Jedna od njih je i djelatnica bolnice R. (podatci poznati redakciji) koja je u 28 godina imala priliku upoznati doktora:

– Horvatića znam i kao liječnika, i kao čovjeka. Nikada, ali nikada ne bih otišla kod nikoga drugog jer je moje povjerenje u njega beskonačno. On je vrhunski specijalist i humanist koji nikada nije pravio razlike među pacijentima. Napominjem, ja govorim o svom iskustvu – kazala je R. koja možda nije ni slutila da je njezino mišljenje gotovo identično svim ostalim mišljenjima pripadnika srpske nacionalne manjine iz Vukovara i okolnih mjesta. Naročito pogođen zbivanjima oko doktora Horvatića bio je Đ. (podatci poznati redakciji):

– Od reintegracije na ovamo, Horvatić i ja smo kao braća. To su, zapravo, njegove riječi, tako on zna reći u društvu. Odgovorno tvrdim da 80 posto Srba želi ići upravo njemu na liječenje. Pa, ja sam k njemu na pregled odveo i našeg popa! Nikada, nikakvu razliku nije pravio među ljudima. Cijela moja obitelj kod njega se liječi. Kad je bio u HDSSB-u, nakon izbora je rekao kako bi on sigurno prošao da su Srbi imali pravo glasa. Pa, eto… I to vam nešto govori.

Vukovarski Srbin Boro Savić nije želio skrivati identitet i u redakciju se javio samoinicijativno:

– Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten. Sve se uvijek prelomi na nama, malim ljudima, a sada vidim i preko našeg doktora. Ostavite ga na miru – kazao je Boro Savić.

Osim pripadnika srpske nacionalne manjine, Horvatiću su pred sudom dali brojni prijatelji koji su transparentima dali do znanja što misle o optuženom, a što o onome koji tuži. Tako jedan od natpisa podsjeća na Stanimirovićeve riječi o “bolnici kao posljednjem ustaškom bastionu”…

Suđenje je u tijeku…

Foto: Facebook

> PAVKOVIĆ: Borković je nakon okupacije Vukovara, umjesto odličja, dobio lisice. Zašto?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Održana demonstracija združenih vojnih sposobnosti ASDA 2019

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH/ M. Čobanović

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba” u Splitu je u srijedu, 10. travnja 2019. godine održana demonstracija združenih vojnih sposobnosti ASDA 2019.

Demonstracija je hrvatskim i stranim izaslanstvima te predstavnicima organizatora i izlagača na izložbi ASDA 2019, pokazala dostignute sposobnosti združenog djelovanja postrojbi, ali i dio kvalitetnih proizvoda hrvatske obrambene industrije kojima su opremljeni pripadnici Hrvatske vojske.

U vježbi su sudjelovali pripadnici Hrvatske ratne mornarice, odnosno Satnija mornaričko-desantnog pješaštva i prototip Obalnog ophodnog broda OOB-31 “Omiš”, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s helikopterima Mi-8 i OH-58D Kiowa Warrior, Zapovjedništva specijalnih snaga i drugi, priopćio je MORH

Također, u ovoj prigodi pokazane su i inicijalne sposobnosti novoustrojene Satnije mornaričko-desantnog pješaštva.

Na prikazanim vještinama i sposobnostima pripadnicima Hrvatske vojske čestitali su potpredsjednik vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministri obrane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Filipina, Gruzije, Kosova, Slovenije, zamjenik ministrice Sjeverne Makedonije i zamjenik ministra obrane Albanije.

Osvrnuvši se na uspjeh demonstracije i svemu što su pripadnici HV-a pokazali unatoč vrlo teškim vremenskim uvjetima, ministar Krstičević čestitao je svim organizatorima i sudionicima vježbe.

“Ništa ne može spriječiti Hrvatsku vojsku! Vojnici su pokazali združene sposobnosti, uvježbanost, spremnost za izvršenje svih zadaća. Ukratko, pokazali su da su moćni i respektabilni”, rekao je ministar Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov rekao je kako je združena vježba bila splet već poznatih i potpuno novih sposobnosti Hrvatske vojske.

„ASDA je dobra prilika i da Hrvatska vojska vidi nove tehnologije koje će biti važne u vremenu pred nama“, dodao je Šundov, ističući zadovoljstvo činjenicom da su hrvatski vojnici opremljeni hrvatskim proizvodima.

Predsjednik tvrtke-organizatora ASDA-e Justin Webb demonstraciju je ocijenio spektakularnom i profesionalnom.

“Siguran sam da ste svi ponosni na svoje vojnike”, zaključio je Webb.

Načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, komodor Damir Dojkić istaknuo je da je vrlo zadovoljan provedbom vježbe.

“Već nebrojeno puta, Hrvatska vojska je pokazala da može djelovati u svim uvjetima, a ponovo u vježbi koju ste vidjeli i koja je tražila odgovor na vrlo zahtjevni scenarij”, rekao je Dojkić.

Foto: MORH/ M. Čobanović

Foto: MORH/ M. Čobanović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Zagreb: Memorijal poginulim braniteljima u Kustošiji

Objavljeno

na

Objavio

Dvadeseti memorijal poginulim braniteljima, pripadnicima HOS-a Grada Zagreba, otvoren je svečano prijepodne u zagrebačkoj Kustošiji.

U spomen na njihovu žrtvu tijekom Domovinskog rata organizirano je sportsko natjecanje koje je počelo biciklističkom utrkom.

Memorijal je i ove godine okupio više od 1.000 sportaša u osam sportova. Brojne delegacije položile su vijence, a na svečanom otvorenju bili su predstavnici udruga, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Miodrag Demo te ministar branitelja Tomo Medved, javlja HRT

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari