Connect with us

Komentar

Šuker: Podatci o rastu vanjskog duga su alarmantni

Objavljeno

-

Upozorio je da je inozemni dug, po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem ožujka dosegao iznos od 49,34 milijardi eura.

[ad id=”68099″]

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker alarmantnima je nazvao podatke o rastu inozemnog duga u prva tri mjeseca ove godine, ustvrdivši kako dug generira država.

“Financiraju se raznorazni letovi helikopterima i slične stvari i onda vam je jasno zašto raste vanjski dug. Onaj tko bi se trebao gospodarski ponašati, a ne ponaša se, to je država”, ustvrdio je Šuker, nakon stanke u zasjedanju koju je zatražio u ime Kluba HDZ-a.

Upozorio je da je inozemni dug, po podacima Hrvatske narodne banke (HNB), krajem ožujka dosegao iznos od 49,34 milijardi eura.

U odnosu na kraj prošle godine, bruto inozemni dug porastao je za gotovo 2,7 milijardi eura ili 5,7 posto, a najviše su rasle obveze u sektoru opće države, za 1,3 milijarde eura.

Šuker je podsjetio da je udio opće države u vanjskom dugu u pretkriznim godinama bio oko 24 posto, a sada je veći od 34 posto.

“Rast duga opće države nas treba zabrinuti, on razbija sve fame o sjajnim me pokazateljima Hrvatske. To su alarmantne činjenice”, rekao je Šuker.

Nezavisni Damir Kajin još jednom je zatražio da se Istarskom ipsilonu dade status kakav uživaju Pelješki most i zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, odnosno da se njegova izgradnja financira novcem iz EU fondova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas