Connect with us

Naši u svijetu

Sukobi mladih i policije na prosvjedima u Madridu

Objavljeno

-

U Madridu su izbili sukobi na kraju velikih prosvjeda protiv štednje, kada je policija navalila na više desetaka mladih koji su redarstvenike gađali raznim predmetima, izvijestio je novinar AFP-a. Mladi su pomoću ograda podigli barikade, palili kante za smeće i željeznim stolcima razbili izlog jedne banke.

Prosvjednici su okružili skupinu interventnih policajaca i zasuli je najraznovrsnijim predmetima, rekao je novinar. Najmanje je jedan policajac ozlijeđen i evakuiran. Redarstvenici su tada uzvratili pucajući gumenim mecima na prosvjednike. Neki prosvjednici su postavili šatore na važnoj prometnici u samom središtu španjolske prijestolnice, rekavši kako će ondje ostati pošto se prosvjednici raziđu.

Deseci tisuća prosvjednika pristiglih iz raznih dijelova Španjolske prošetali su središtem Madrida u “povorci dostojanstva” nezadovoljni svojim “neodrživim socijalnim položajem”, nezaposlenošću koja pogađa 26 posto aktivnog stanovništva i politikom štednje desne vlade.

Prosvjed je organiziralo oko 300 organizacija, a glasnogovornik andaluškog sindikata Diego Canamero objasnio je da žele ujediniti sve snage u jednome cilju: vlada mora odgovoriti na naše zahtjeve ili spakirati svoje torbe i otići.

[vsw id=”fPVVrxfF-Fo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Hrt.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari