Connect with us

Iz Svijeta

Sunak Zelenskom: Britanija želi poslati tenkove Ukrajini

Objavljeno

-

Foto: EPA

Britanski premijer Rishi Sunak iznio je u subotu u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, britansku ambiciju da pošalje neke od svojih glavnih borbenih tenkova u Ukrajinu zajedno s dodatnom topničkom potporom, priopćio je Sunakov ured.

“Složili su se oko potrebe da se iskoristi ovaj trenutak za ubrzanje globalne vojne i diplomatske potpore Ukrajini”, rekao je Sunakov glasnogovornik.

“Premijer je istaknuo ambiciju Ujedinjenog Kraljevstva da intenzivira našu potporu Ukrajini, uključujući opskrbu tenkovima Challenger 2 i dodatnim topničkim sustavima”, dodao je.

Nekoliko medija već je sugeriralo da Britanija i Ukrajina pregovaraju o isporuci Challengera, glavnog borbenog tenka britanske vojske, kao pomoć u borbi protiv ruskih snaga.

No britanska vlada više puta je rekla da nije donesena konačna odluka.

“Premijer i predsjednik Zelenskij pozdravili su druge međunarodne obveze u tom smislu, uključujući ponudu Poljske da osigura tenkove Leopard”, rekao je Sunakov glasnogovornik.

Glasnogovornik je dodao da je “premijer naglasio da će on i cijela britanska vlada intenzivno raditi s međunarodnim partnerima kako bi brzo pružili onu vrstu potpore koja će Ukrajini omogućiti da napreduje, pobijedi u ovom ratu i osigura trajni mir”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari