Pratite nas

Politika

Suosnivač ORaH-a napustio stranku, Holy: Tvrdnje o špijuniranju su apsurdne

Objavljeno

na

Grđan je vodstvo ORaH-a optužio za špijuniranje, podmetanje, spletkarenje, optuživanje, omalovažavanje, zastrašivanje i manipuliranje članovima

Kristijan Grđan, jedan od osnivača ORaH-a, u otvorenom pismu koje je objavio na svom Facebook-profilu objavio je da je istupio iz stranke te optužio vodstvo stranke, na čijem je čelu Mirela Holy, da djeluje u suprotnosti s demokratskim vrijednostima.

“Neposredni povod za istupanje iz stranke jest pokretanje disciplinskog postupka protiv mene od Predsjedništva stranke, pri čemu je nemoguće biti članom stranke čije mi vodstvo na ovaj način iskazuje nepovjerenje”, napisao je Grđan koji je za vrijeme dok je bio u stranci uočio “niz nepravdi i nedemokratskih postupaka” na koje je, kako tvrdi, upozoravao. Kao član Glavnog foruma i nakon ostavke na tu funkciju zaključio je da se “postupci stranke protive načelima demokratskog ustroja političkih stranaka” te je u šest točaka nabrojio najveće grijehe u radu ORaH-a.

Špijuniranje, podmetanje, spletkarenje…

Među njima su negiranje ovlasti Glavnog foruma te vršenje pritiska da se odluke donose prema željama predsjednice i dopredsjednika stranke, sprečavanje rasprave o prvom krugu predsjedničkih izbora te izostanak volje vodstva da raspravlja o aktualnim političkim temama i položaju stranke, nedostatak priznavanja odgovornosti Mirele Holy za izborni poraz Ive Josipovića te donošenje autoritarnih odluka.

“Marginalizacija ‘stranački nepodobnog’ članstva sprečavanjem, opstruiranjem i uskraćivanjem prava na sudjelovanje u stranačkim aktivnostima, bez čega članovi ne mogu napredovati u stranci i time se vodeće funkcije osiguravaju za uzak krug osoba te špijuniranje, podmetanje, spletkarenje, optuživanje, omalovažavanje, zastrašivanje i manipuliranje članovima i dužnosnicima odabranim na unutarstranačkim izborima”, napisao je Grđan i zaključio da zbog svih tih djela više ni pod kojim okolnostima više ne želi biti član stranke.

“Njegova komunikacija je postala potpuno neprimjerena”

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy kaže kako joj je jako žao što je Kristijan Grđan napustio stranku jer joj je, kaže, bio od velike pomoći pri izradi nekih stranačkih politika kao i u njenom radu u Saboru.

– On je bio član Glavnog foruma stranke i prije dva tjedna dao je ostavku na tu funkciju jer je rekao kako mu se pogoršalo zdravstveno stanje i kako zbog odlaska na terapije više nije u mogućnosti obnašati tu funkciju. Rekao je i kako odlazi iz Glavnog foruma jer se često osjeća da je u manjini, ali da će ipak ostati član ORaH-a. Nakon toga njegova komunikacija postaje potpuno neprimjerena i protiv njega se pokreće disciplinski postupak. Kristijan je poslije toga, prije dva dana, napustio stranku – rekla nam je Mirela Holy.

Njegove tvrdnje o špijuniranju, zastrašivanju i nedemokratskom vođenju stranke Holy smatra apsurdnima.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Plenković: Novi zakon o braniteljima ne predstavlja rizik za proračun

Objavljeno

na

Objavio

Nema razloga za zabrinutost da bi novi zakon o braniteljima predstavljao rizik za rashodovnu stranu proračuna i sve je u skladu s procjenom financijskog učinka toga zakona, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Što se tiče proračuna za Ministarstvo hrvatskih branitelja, sve je u skladu s procjenom financijskog učinka ovoga zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2018., sredstva su alocirana i tu ne vidim nikakvih problema i mislim da bilo kakva zabrinutost s te strane nije utemeljena”, rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje novinara.

Plenković je doputovao u Bruxelles, gdje će u petak sudjelovati na summitu čelnika EU i šest zemalja Istočnog partnerstva, a u četvrtak navečer sudjelovao je na sastanku čelnika Europske pučke stranke.

Europska komisija je u jesenskim gospodarskim prognozama ocijenila da su rizici za prihodovnu stranu povezani s očekivanim pojačanim učinkom krize u Agrokoru na porezne prihode od toga koncerna, a na rashodovnoj strani rizici dolaze od većeg povećanja plaća i socijalnih troškova, posebice na ratne veterane.

“Što se Agrokora tiče, mi vodimo računa da proces restrukturiranja traje i da se ide prema nagodbi. Ono što je najvažnije jest da je sve ovo što se da sada uradilo, a uradilo se jako puno da se spriječe posljedice za hrvatsku ekonomiju i sustav, bilo bez troškova za državni proračun i za sve naše ljude”, rekao je Plenković.

Premijer Plenković će u petak sudjelovati na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva, koji će biti prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU i šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća ostvarena od posljednjeg sastanka na vrhu u Rigi 2015.

Naglasak u razgovorima bit će na konkretnoj koristi koju su ta postignuća donijela građanima šest zemalja Istočnog partnerstva: Armeniji, Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Gruziji, Moldovi i Ukrajini.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Sabor raspravlja o slanju hrvatskih vojnika u međunarodne misije

Objavljeno

na

Objavio

Sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o prijedlozima odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u nekoliko misija potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a.

Tako se predlaže da se u misiju potpore miru »RESOLUTE SUPPORT» u Afganistan uputi do 110 pripadnika Oružanih snaga (OS RH), a na Kosovo (KFOR) njih do 40, s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

U Somaliju bi se, u sklopu operacije »EU NAVFOR Somalija – ATALANTA«, trebalo uputiti do 25 pripadnika OS RH, a u sklopu operacija potpore miru Ujedinjenih naroda u Zapadnu Saharu (MINURSO) do osam, a u Indiju i Pakistan (UNMOGIP) do 10 pripadnika OS RH.

Predlaže se i upućivanje do 80 pripadnika OS RH na dužnostima u NATO-voj zapovjednoj strukturi, NATO-voj strukturi snaga i drugim nacionalnim (multinacionalnim) zapovjedništvima u operacije i druge aktivnosti u inozemstvu pod vodstvom NATO-a.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o poticanju ulaganja kojima se, među ostalim, uvode povoljniji uvjeti za ostvarenje poticajnih mjera u slučajevima ulaganja mikro poduzetnika, kao i prijedlog zakona o ukidanju Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) u svrhu racionalizacije poslovanja i učinkovitosti tijela javne uprave. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari