Pratite nas

Lifestyle

‘Super misteriozna milijunašica’: Ona je najveća zvijezda YouTubea, ali nitko ne zna njen identitet!

Objavljeno

na

dc

YouTube za mnoge je mlade postao veliki izvor zarade te najpopularnije zvijezde ovog video servisa zarađuju milijune dolara godišnje, a osobe poput npr. PewDiePiea postale su novi idoli tinejdžera. Za razliku od slavnih iz svijeta glazbe i filma, mladi se puno lakše mogu povezati sa zvijezdama s YouTubea jer su oni puno pristupačniji (često komuniciraju sa svojim fanovima putem komentara na YouTubeu ili društvenim mrežama), a njihovi videozapisi su iznimno zabavni te na njima igraju video igre, recenziraju igračke i slično. Prošle je godine, prema informacijama objavljenim na stranici Fusion, najviše novca na YouTubeu zaradila osoba koja vodi kanal DC Toys Collector, a za razliku od većine drugih kanala na YouTubeu čiji su vlasnici poznati, trenutno nitko ne zna tko stoji iza ovog kanala.

Na DC Toys Collector ‘ženska osoba ugodnog glasa’ otvara i sastavlja igračke (Disneyjeve princeze, Lego kocke i slično), a koliko su ovaj kanal i njegova vlasnici popularni najbolje govore brojke o broju pretplatnika i pregleda videozapisa – broj pretplatnika veći je od 3,4 milijuna, dok se broj pregledanih videozapisa sve više približava cifri od nevjerojatnih pet milijardi. Na ovom kanalu do sada je objavljeno više od 1,600 videozapisa, dok je prosječan mjesečni broj pregleda videozapisa 380 milijuna. Ona je ‘super misteriozna’, komentirala je ženu koja vodi ovaj kanal Kate Ritchie iz analitičke kompanije koja prati oglašavanje na YouTubeu Open Slate. Dodala je da, s obzirom da joj toliko dobro ide na YouTubeu i da zarađuje toliko puno novca, vlasnica ovog kanala uopće ne želi biti poznata, već želi uživati u anonimnosti, raditi ono što voli i zarađivati milijune. Inače, novinari su više puta pokušali doznati njen identitet – neki sumnjaju da se radi 43-godišnjoj Brazilki koja živi na Floridi i koja sa suprugom vodi još jedan sličan kanal posvećen igračkama na YouTubeu, dok novinari New York Timesa sumnjaju da ovaj kanal vodi 21-godišnja Melissa Lima, također Brazilka koja živi u New Yorku, no službenih informacija o identitetu osobe koja vodi DC Toys Collector nema.

Inače, videozapisi u kojima se novi proizvodi otvaraju iz kutije i recenziraju sve su popularniji na ovom video servisu te mnogi korisnici, prije kupovine novog proizvoda, pregledaju veliki broj videa kako bi donijeli konačno odluku o kupovini. Tako prije kupovine novog telefona i tableta korisnici žele vidjeti mobilne uređaje ‘na djelu’ te stranice na kojima se recenziraju gadgeti također imaju veliki broj pretplatnika. Pored zarade od oglašavanja na YouTubeu, neki su korisnici i njihovi kanali toliko popularni da imaju i velike sponzorske ugovore od kojih također zarađuju veliki novac.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ornela Vištica: Ja sam ponosna Hercegovka

Objavljeno

na

Objavio

Glumica Ornela Vištica, članica ansambla satiričkog kazališta Kerempuh, inače rođena u Mostaru, oglasila se na Facebooku prije nekoliko dana o poprilično zanimljivoj temi.

Ornela Vištica je odlučila sa svima podijeliti zanimljiv osvrt o suvremenoj Hercegovki koji kola drušvenim mrežama već nekoliko dana.

‘Ovo mi je danas rodica poslala pa odlučih podjeliti, ne znam tko potpisuje tekst ali ima istine: Na njenom licu vidiš sve. Ne zna ti ona kriti osjećaje, niti želi. Kada je sretna, prepoznaje se ona po najglasnijem smijehu, kad je ljuta, reći će ti sve u facu.. Nema ti kod nje pretvaranja.

Ona ti jako voli voljeti, i kada zaslužiš tu ljubav, onda si najvoljeniji na svijetu.. Hercegovku ćeš prepoznati po njenom elegantnom hodu i ponosu, po karakteru.. Lažu vas kada kažu da se deremo i svađamo. Nismo, tipična Hercegovka nije svađalica s brda. Sve ono s filmova i serija, vam je laž.. Najveće dame svijeta vidjela sam ovdje. Žene koje uzdignute glave koračaju kroz život, usprkos svim problemima svijeta. Ona je borac, žena majka kraljica.

Za svoju obitelj će uraditi sve, i ništa joj nije teško.. Voli i prihvaća sve kulture svijeta. To je žena koju u istom danu možeš vidjeti u trenirci s djecom i u svečanoj haljini na najvažnijem događaju u gradu. Hercegovka je žena koja će i u 70-toj godini razmišljati o tome jesu joj djeca i unučad gladni, i dat će im zadnji komad kruha.

Ponosna Hercegovka

Samo da su oni dobro! Hercegovka će te uvijek saslušati i dati zagrljaj, ona ti je najbolji prijatelj svijeta.. Hercegovku ćeš prepoznati po damskim manirima i knjigama na polici, iako se nikada neće hvaliti.. .Uvijek miriše na ljubav, majčin zagrljaj, prijateljstvu i buru dok kuha rastiku i peče kruh..

Njena djeca su odgojana sa puno ljubavi, a kuća miriše na dječju sreću.Tipična Hercegovka je netko, tko je puno toga prošao kroz život, a svejedno raširenih ruku čeka sutra. Možda je ponekad oprezna, no kada te prihvati, onda imaš njeno srce do kraja zivota. Ne voli ti ona laži i licemjerne ljude, odmakne se samo jedno jutro od takvih, bez ružnih rijeci i mržnje.

Sve drugo što čujes je lažan marketinški trik ili si baš upoznao crne ovce, a i njih mora biti. Ps najmanje jedan muški član obitelji se zove Ivan/ Ante a sve češće ima barem jednu prijateljicu koja je Make up artist.’

Ja sam ponosna Hercegovka – zaključila je glumica na kraju

facebook komentari

Nastavi čitati

Lifestyle

Zabrana pušenja u zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu…

Objavljeno

na

Objavio

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je danas da će novi zakon o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH do kraja godine biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja.

Zakon je u formi prednacrta trenutno upućen županijama, a predviđa potpunu zabranu pušenja u svim zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu, skupovima, te u automobilima ako se u njima nalazi osoba mlađa od 18 godina – istaknuo je Mandić, javlja Fena.

S druge strane, pušenje će biti dozvoljeno u privatnim i otvorenim prostorima.

Zakonom se propisuje ograničena prodaja duhana i duhanskih proizvoda u smislu da je zabranjena prodaja maloljetnim osobama na udaljenosti manjoj od 100 metara od obrazovnih ustanova, kao i zabrana isticanja duhanskih proizvoda na vidnim mjestima i prodaja duhanskih proizvoda koji sadrže okuse, mirise, vitamine, kofein, boju i druge aditive.

Novost je da zakon obuhvaća duhanske i druge proizvode za pušenje poput nargile i elektronske cigarete. Svaka ograničenja koje se uvode za duhanske prerađevine odnose se i na ove proizvode – naglasio je Mandić.

U pogledu definiranja pakiranja i grafičkih upozorenja na duhanskim proizvodima uvodi se zabrana termina „light” i „superlight” , a zabranjuje se i sponzoriranje aktivnosti duhanske industrije.

Zakon je potreban da bi se uskladilo zakonodavstvo FBiH s Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije i propisima Europske unije.

Da bi se ubrzala implementacija ratificirane Konvencije švicarska vlada sa Svjetskom bankom osigurala je podršku zdravstvenim autoritetima u zemlji – potvrdila je direktorica za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u BiH Barbara Datwyler Scheuer.

U navedenom cilju resorno ministarstvo je potpisalo Memorandum o suradnji i razumijevanju s Udruženjem „Progresivni Razvoj Organizacija i Individua” (PROI), čiji predstavnici sudjeluju u radu ekspertne radne grupe za izradu novog zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH.

Ovo je samo prvi korak, jer će do prave promjene doći kad se dogodi promjena u stavovima ponašanja građana FBiH – istaknula je predstavnica NVO sektora Uliana Bakh.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar očekuje da se strogim provođenjem zakona smanji broj pušača kojih ima 44 posto u Federaciji. Od tog broja 52 posto su muškarci i 37 posto žena, dok je 12,7 posto djece u školama, koja sebe ubrajaju u pušače.

Po ugledu na zemlje u EU, zakonom želimo ograničiti prostor za pušenje na način da se ne ugrožava zdravlje nepušača, te u ugostiteljskim objektima želimo uvesti zaštitu korisnika tih usluga – poručila je federalna koordinatorica za borbu protiv pušenja Aida Ramić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari