Connect with us

Susret čelnika Aluminija s prvim ljudima Vlade FBiH, EPBiH, EPHZHB i UniCredit banke

Objavljeno

-

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić jučer  je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s menadžmentima mostarskog ‘Aluminija’, Elektroprivrede BiH, Elektroprivrede HZ HB i UniCredit banke o aktivnostima koje bi dovele do uspješnog poslovanja ‘Aluminija’ i rješavanja njegovih obveza spram povjeritelja, prije svega Elektroprivrede HZ HB.

Tijekom razgovora dana je podrška novom rukovodstvu ‘Aluminija’ koje je već poduzelo brojne mjere za racionalnije poslovanje, navodi se u priopćenju federalne Vlade.

Najveći dio razgovora bio je posvećen izmirenju dugova mostarskog kombinata za isporučenu električnu energiju. Prema riječima njegovih čelnika, sadašnja cijena struje uvelike opterećuje poslovanje. No, zajednički je konstatirano da ‘Aluminij’ mora početi plaćati račune Elektroprivredi HZ HB. To bi bila dobra poruka ne samo Elektroprivredi HZ HB, već i ostalim povjeriteljima o ozbiljnosti ‘Aluminija’ da rješava nagomilane probleme, navodi se.

Elektroprivreda BiH je ponudila, a ‘Aluminij’ prihvatio da mu njezini stručnjaci pomognu savjetima o nabavkama električne energije na međunarodnim burzama, odnosno onda kada je njezina cijena najpovoljnija. Prvi sastanak posvećen ovom pitanju planiran je već za ponedjeljak.

Također je dogovoreno da Nadzorni odbor i Uprava ‘Aluminija’ angažiraju vanjske konzultante i, u suradnji s njima, sačine plan reprograma dugova i, dugoročno, plan restrukturiranja kapitala.

Vlada FBiH će, kao njegov 44 postotni vlasnik, podržati sve dobre projekte koji ‘Aluminiju’ obećavaju bolju budućnost. Jer, kako je kazao Nikšić, urušavanje ‘Aluminija’ ne odgovara ni državi, ni njegovim radnicima, ni povjeriteljima. To je razlog što rješenje treba tražiti jedino kroz suradnju svih zainteresiranih, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari