Connect with us

Naši u svijetu

Susret hrvatskih udruga i poduzetnika s voditeljem ureda kancelarke Angele Merkel

Objavljeno

-

U petak 3. rujna 2021. godine, Hrvatski svjetski kongres (Kroatischen Weltkongress in Deutschland, KWKD) i Hrvatski gospodarski savez (Kroatische Wirtschaftsvereinigung, KWVD)  organizirali su susret hrvatskih udruga i poduzetnika s prof. dr. Helge Braunom, voditeljem ureda kancelarke Angele Merkel (Kanzleramtsminister) i ministrom za posebne zadatke.

Susret se održao u Verband Baugewerblicher Unternehmer Hessen,  Frankfurt na Majni. Susret je omogućio razmjenu ideja i rasprava o brojnim mogućnostima suradnje hrvatskih i njemačkih gospodarstvenika.

Prof. dr. Helge Braun političar je Kršćansko-demokratske unije (CDU)  te izravno izabrani zastupnik u parlamentu od 2002. godine. Od ožujka 2018. godine voditelj je ureda i savezni ministar za posebne zadatke. Voditelj ureda kancelarke glavna je poveznica između Vlade i predstavnika stranih zemalja u Njemačkoj.

Prof. dr. Helge Braun imao je priliku razgovarati s tridesetak prisutnih gostiju i baviti se važnim temama za razvijanje mogućnosti između njemačko-hrvatskog gospodarstva.
U ime organizatora sve nazočne pozdravio je Franjo Akmadža, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj.

Među uzvanicima su bili članovi Njemačkog Bundestaga i parlamenta Savezne države Hessen te veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota i Anita Akmadža, članica gradskog vijeća i glasnogovornica za integraciju frakcije CDU kojoj su se visoki predstavnici zahvalili na dobrom održavanju spona između hrvatskih udruga i njemačke politike.

Teme gospodarstva zainteresirale su i investitore u Hrvatskoj pa su događaju prisustvovali između ostalih i Heiko Müller iz tvrtke Green Logic d.o.o. kao i Andreas Döhring iz tvrtke Lupp d.o.o.


 
Predstavnici hrvatskih tvrtki koje djeluju na njemačkom gospodarskom prostoru predstavili su problematiku dovođenja radne snage iz trećih zemalja i iz Hrvatske u Njemačku na ugovor o djelu. Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj već niz godina djeluje na njemačko-hrvatskom gospodarskom području te mu je jedna od glavnih zadaća olakšati gospodarstvenicima put na tom gospodarskom području.

Na kraju susreta predviđeno je bilo vrijeme za pitanja sudionika ovog skupa na koja je prof. dr. Helge Braun odgovorio kompetentno i razborito. Ovaj događaj važan je trenutak za isticanje Republike Hrvatske kao gospodarskog partnera i za naglašavanje važnosti njemačko-hrvatske suradnje u poslovnom smislu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas