Connect with us

Hrvatska

Sutra se održava 298. Sinjska Alka: Gotovina i Markač posebni gosti u Sinju

Objavljeno

-

U Sinju su u tijeku tradicionalne alkarske svečanosti, nakon jučerašnje Bare, večeras se trči Čoja, a sutra će se održati 298. Alka.

Alkarskim trkalištem sutra će protrčati sudionici 298. Sinjske Alke. Alkar Mario Šušnjara krenut će po novu pobjedu. ‘Pa jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu, usporedivo sa danom kad sam dobio sina. Onda znate kako je to veliko’, kaže Mario.

Velike su i pripreme u gradu. Sve mora biti spremno za veliku svečanost. Sutrašnje natjecanje bit će posebno iz više razloga. ‘Ovogodišnja Alka ima dvije zanimljivosti. Ovo je prva Alka u novom statusu Hrvatske države kao članice Europske Unije, i ove godine našim generalima Gotovini i Markaču će biti dodijeljeno priznanje za počasne članove viteškog alkarskog društva’, kazao je Stipe Jukić, predsjednik viteškog alkarskog društva.

Alka je u Sinju na svakom koraku. Neki su došli izdaleka kako bi uživo pratili viteško nadmetanje. No, Alka, ipak, najviše znači samim Sinjanima. ‘Svatko tko je bio na Alci i vidio taj folklor, tu manifestaciju, bude oduševljen’, rekao nam je alkar Mario.

Nema sumnje da će tako biti i sutra. Ostaje još samo vidjeti – tko najbolje gađa u sridu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari