Pratite nas

Hrvatska

Sutra se održava 298. Sinjska Alka: Gotovina i Markač posebni gosti u Sinju

Objavljeno

na

U Sinju su u tijeku tradicionalne alkarske svečanosti, nakon jučerašnje Bare, večeras se trči Čoja, a sutra će se održati 298. Alka.

Alkarskim trkalištem sutra će protrčati sudionici 298. Sinjske Alke. Alkar Mario Šušnjara krenut će po novu pobjedu. ‘Pa jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu, usporedivo sa danom kad sam dobio sina. Onda znate kako je to veliko’, kaže Mario.

Velike su i pripreme u gradu. Sve mora biti spremno za veliku svečanost. Sutrašnje natjecanje bit će posebno iz više razloga. ‘Ovogodišnja Alka ima dvije zanimljivosti. Ovo je prva Alka u novom statusu Hrvatske države kao članice Europske Unije, i ove godine našim generalima Gotovini i Markaču će biti dodijeljeno priznanje za počasne članove viteškog alkarskog društva’, kazao je Stipe Jukić, predsjednik viteškog alkarskog društva.

Alka je u Sinju na svakom koraku. Neki su došli izdaleka kako bi uživo pratili viteško nadmetanje. No, Alka, ipak, najviše znači samim Sinjanima. ‘Svatko tko je bio na Alci i vidio taj folklor, tu manifestaciju, bude oduševljen’, rekao nam je alkar Mario.

Nema sumnje da će tako biti i sutra. Ostaje još samo vidjeti – tko najbolje gađa u sridu.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Jandroković pojasnio zašto nije prekinuo današnju sjednicu Hrvatskog Državnog Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pojasnio je zašto nije prekinuo sjednicu na kojoj su se u srijedu mogle čuti prijetnje , psovke, a oporba je 40-tak minuta ometala rad lupanjem o saborske klupe

‘Danas je oporba očito željela izazvati prekid sjednice ili su željeli onemogućiti raspravu o proračunu za 2018. godinu. Poslužili su se metodama dosad neviđenim u Hrvatskom saboru, sve je tu bilo na kraju začinjeno i fizičkim prijetnjama pojedinih zastupnika iz oporbe i psovkama.

Odlučio sam se ne prekidati sjednicu i dopustiti građanima da vide tko je kakav, tko brine o onome što je njima zanimljivo, a mislim da je proračun za 2018. zanimljiv svima, a kome je stalo do jeftinih atrakcija, spektakla, senzacionalizma, gdje više nije važno što je sadržaj nego isključivo neka ridikulozna forma. Htio sam jednostavno da ljudi to vide’, kazao je za RTL.

Podsjetimo, dio oporbenih zastupnika lupalo je po klupama onemogućavajući bilo kakvu raspravu. Kreši Beljaku je isključen mikrofon kada je bez dopuštenja došao za govornicu,  Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom je snimao govornike.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari