Pratite nas

Politika

Suverenisti dali bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori

Objavljeno

na

Suverenisti su u srijedu objavili punu i bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

“Obavili smo nekoliko razgovora s Miroslavom Škorom i dogovorili podršku Suverenista. Razgovarali smo s njim o programskim i političkim načelima, kao i o njegovim osobnim načelima.

Na sva je naša pitanja odgovorio pozitivno, odnosno pokazalo se da je njegov svjetonazor komplementaran s onim što predstavljaju Suverenisti. Našu podršku ima i mi smo mu na raspolaganju…

Siguran sam da će on ući u drugi krug, da ćemo prvi put imati predsjednika koji je nezavisni kandidat. Miroslava Škoru je narod pozvao, on se odazvao, mi smo za zajedništvo i zato ga podržavamo.”, rekao je Hrvoje Zekanović.

“Škori vjerujemo i sigurni su da ih neće razočarati”. Sadašnja predsjednica ih je razočarala, kazao je Zekanović.

“Zalažemo se za jačanje funkcije predsjednika. Nama ne treba predsjednik koji će se naslikavati po Hrvatskoj, već predsjednik koji će slušati narod i bit mu na dispoziciji”, rekao je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Politika

Škoro: Domovinski pokret se nije mogao odazvati ‘onakvom’ pozivu Andreja Plenkovića na razgovor

Objavljeno

na

Objavio

Miroslav Škoro rekao je se Domovinski pokret nije mogao odazvati “onakvom” pozivu Andreja Plenkovića na razgovor, ali da će biti “konstruktivna oporba”, kao što je i on sam. Tiskovnu konferenciju sazvao je, pak, zbog uvođenja eura.

Euro se u Hrvatskoj planira uvesti 2023. godine, no Domovinski pokret konferenciju za medije sazvao je sad kako bi upozorio na opasnosti. Škoro je podsjetio da je Hrvatska već prolazila kroz promjene valuta:

“Sjetite se što se događalo s prelaskom s jugodinara na hrvatski dinar, s prelaskom s hrvatskog dinara na kunu. Stvorit ćemo konverziju i stvoriti hrvatskim građanima samo probleme.”

Novinare je, međutim, puno više zanimalo hoće li Domovinski prostor prihvatiti, ili zašto neće, sastanak s Andrejem Plenkovićem jedan na jedan.

“Najvažnije u medijskom prostoru je kava s Plenkovićem”, uzvratio je Škoro, prenosi N1

Možda ste mogli na toj kavi razgovarati i o euru, predložila mu je novinarka.

“Ozbiljna je situacija, ne možemo ležerno ćaskati o euru. Osim toga ja ne pijem kavu, nego čaj”, kazao je Škoro.

Na pitanje hoće oli prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će “DP o tome ozbiljno odlučiti kad ih pozovu na ozbiljan razgovor”. Škoro je rado komentirao izbor jednog predstavnika nacionalnih manjina, Borisa Miloševića iz SDSS-a za potpredsjednika Vlade.

“Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. Ako su se oni prepoznali s SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac Hadžić…”, kazao je Škoro.

A hoće li DP u Saboru biti konstruktivna ili destruktivna opozicija?

“Vrlo konstruktivna. Otkako sam se pojavio na političkom nebu, uvijek sam bio konstruktivan. Uvijek nastojim ukazati na politički problem, ali i na rješenje”, odgovorio je.

Glasnogovornik Vlade: Razlozi oporbe su neozbiljni, premijer neće ponoviti poziv

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković i Zelenskij o jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Ukrajine te potpori europskom putu Ukrajine

Objavljeno

na

Objavio

Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je telefonom s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Obostrano je izražena želja za daljnjim razvijanjem hrvatsko-ukrajinskih odnosa, a premijer Plenković naglasio je potporu Hrvatske Ukrajini na njezinom europskom i reformskom putu.

Istaknuta je važnost daljnjeg razvoja gospodarskih odnosa, čemu će pridonijeti i sastanak hrvatsko-ukrajinskog Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju koji će se održati u Kijevu do kraja ove godine. Kao područja gdje postoji velik prostor za jačanje ekonomske suradnje istaknuti su brodogradnja i energetika.

Izraženo je zadovoljstvo zbog uspješnog sastanka na vrhu država Istočnog partnerstva i članica EU-a, koji se održao u lipnju tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Predsjednik Vlade izrazio je sućut zbog novih ukrajinskih žrtava u području Donbasa. Hrvatska nastavlja podupirati mirovni proces u okviru Normandijskog formata, dajući punu potporu teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Predsjednik Zelenskij pozvao je premijera Plenkovića u službeni posjet Ukrajini, a hrvatski premijer taj je poziv prihvatio te uzvratio pozivom ukrajinskom predsjedniku da posjeti Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari