Connect with us

Politika

Suverenisti: Odlazak na komemoraciju u Gruborima je uvjet iz sporazuma HDZ-SDSS

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Hrvatski suverenisti ocijenili su u utorak da odlazak predstavnika hrvatske države u Grubore na komemoraciju za srpske civilne žrtve rata ne pridonosi normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa jer se radi o uvjetu iz koalicijskog sporazuma HDZ – SDSS.

“Odlazak najvišeg izaslanstva Hrvatske u Grubore na ovaj način ne pridonosi normalizaciji, nego je isključivo uvjet SDSS-a Andreju Plenkoviću u okviru novog koalicijskog sporazuma HDZ-SDSS”, tvrdi u priopćenju predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Smatramo da je bilo kakvo izjednačavanje žrtve i agresora neprihvatljivo, a svaka relativizacija događanja vezanih uz Domovinski rat ne pridonosi normalizaciji odnosa. Svi koji žele normalizaciju odnosa između Hrvatske i Srbije te između Hrvata i srpske nacionalne manjine moraju znati da do istinske pomirbe može doći tek onda kada agresor konačno prizna da je bio agresor, kaže se u priopćenju.

“Kada bi SDSS, koji je predstavnik jednog dijela srpske nacionalne manjine, konačno jasno i nedvosmisleno priznao povijesnu istinu da su dijelovi Hrvatske bili okupirani i da su pripadnici te nacionalne manjine htjeli uništiti Hrvatsku, sigurni smo da bi to bio prvi veliki korak”.

Suverenisti također smatraju kako je jedino priznanje i odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku preduvjet za dobrosusjedske odnose dviju država. (Hina)

Komemoracija u Gruborima: Priznanje svih žrtava pretpostavka za prestanak mržnje

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas