Connect with us

Politika

Suverenisti skupili potpise za prijedlog da mjere potvrđuje Sabor

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatski suverenisti izvijestili su u četvrtak da su prikupili dovoljan broj zastupničkih potpisa kako bi se u hitnu saborsku proceduru uputio prijedlog dopuna Zakona o sustavu civilne zaštite po kojima bi odluke Stožera o epidemiološkim mjerama morao potvrditi Sabor.

Čelnik Suverenista Marijan Pavliček istaknuo je na konferenciji za novinare da su uspjeli skupiti dovoljan broj potpisa zastupnika kako bi prijedlog Zakona o dopuni Zakona o sustavu civilne zaštite uputili u hitnu saborsku proceduru.

“Dopunom zakona želimo da sve odluke koje donese Stožer civilne zaštite potvrdi Hrvatski sabor. Imamo 18 potpisa, svih zastupnika Hrvatskih suverenista, te Mosta, neovisnih Karoline Vidović Krišto i Milana Vrkljana i zastupnika HSS-a”, kazao je Pavliček.

Ocijenio je kako je Stožer prvenstveno političko tijelo koje je u zadnjih godinu i pol dana donosilo politički, a ne epidemiološki opravdane odluke.

“Odluke je Stožer donosio u interesu vladajućih i često je interes vladajućih bio iznad interesa zdravlja nacije. Prve restriktivne mjere donosene su poslije unutarstranačkih izbora u HDZ-u, a do tada zdravlje nacije nije bilo bitno”, kazao je Pavliček.

Stoga smatramo da jedino Hrvatski sabor, kao najviše zakonodavno tijelo, može odlučivati i potvrđivati odluke Stožera, tijela s umjetno stvorenim ovlastima bez izbornog legitimiteta. O epidemiološkim mjerama svoj pravorijek na kraju može donijeti jedino Hrvatski sabor, poručio je.

Pavliček vjeruje da će njihov prijedlog vrlo brzo doći na raspravu i da će imati potporu velikog dijela oporbe. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas