Connect with us

Politika

Suverenisti traže opoziv veleposlanika Biščevića

Objavljeno

-

Hrvatski suverenisti u srijedu su zatražili hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i opoziv hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića nakon što je ratna zbivanja devedesetih godina u Hrvatskoj okarakterizirao kao građanski rat.

Veleposlanik Biščević ovih je dana dao intervju međunarodnom časopisu Diplomacy and Commerce povodom obljetnice pada Vukovara, te u opsežnom razgovoru uz ostalo Domovinski rat nazvao građanskim ratom.

“Nepojmljivo je da veleposlanik države koja je stvorena krvlju hrvatskih branitelja daje ovakve izjave. Ovakvim sramotnim izjavama zapravo podilazi politici Republike Srbije, države u kojoj trenutno obnaša dužnost”, naveli su suverenisti u priopćenju.

Sramotnim su ocijenili da veleposlanik Republike Hrvatske, koristeći zamjenu teza, tvrdi da se radi o građanskom ratu, a ne o Domovinskom ratu.

Naveli su i kako je veleposlanik Biščević “očigledno zaboravio” čije interese mora zastupati, a to su interesi Republike Hrvatske, ali i interesi hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

Nažalost, na ovom planu je u potpunosti zakazao jer je upravo ove godine tzv. bunjevački jezik proglašen službenim na području grada Subotice, priopćili su suverenisti. (Hina)

Ministar Grlić Radman: Biščević nije nazvao Domovinski rat građanskim ratom

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari