Connect with us

Kronika

‘Švabo je bio bez kape, kao da bi se predao…’ ali ubio sam ga

Objavljeno

on

“Savez antifašističkih boraca i antifašista” Republike Hrvatske organizirao je svečanu akademiju u povodu obilježavanja “Dana pobjede nad fašizmom” i ulaskom partizana u Grad Zagreb.

Okupljeni “antifašisti” u dvorani Vatroslava Lisinskog izviždali su Mirjanu Hrgu, izaslanicu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

”Hoćemo Tita, hoćemo Tita, vratite Trg maršala Tita”, vikali su izaslanici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Oliveri Majić. Ona na povike nije reagirala i započela je svoj govor nakon nekoliko minuta stanke.

Tijekom pozdrava uzvanika, Majić je spomenula i izaslanicu Predsjednice Mirjanu Hrgu koju su izviždali, a koja je dobila i najslabiji pljesak na početku svečanosti.

Hrga je nekoliko sekundi prije tog zviždanja izišla iz dvorane, pa nije ni čula da su je izviždali.

Švabo je bio bez kape, kao da bi se predao…”

Na proslavi je bi i nekoć najmlađi partizan, anitfašistički borac Nadir Dedić koji se kao 13-godišnji partizan priključio odredu.

„Vikali su ajde Dedić naprijed, a tamo jedan švabo s demižonom vina u rukama. Bio je bez kape, i kao da bi se predao. Ja sam ga ubio, da vam kažem otvoreno ja sam ga ubio“, priča Dedić

Ako je htio predat, zašto ste ga ubili?, pitala je novinarka Nove TV.

Ma nije se htio predati, nego je šta je znam, držao demižon, rekao je Dedić koji je sebe ocijenio vrlo hrabrim, a takav je i danas.

Nevolje starih partizana i antifašista

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari