Connect with us

Svaka obična Saudijka za ovakvu odjeću bila bi bičevana: Ovako se oblače princeze u S. Arabiji

Objavljeno

on

Već nekoliko tjedana društvene mreže su mjesto gdje saudijski građani izražavaju svoje protivljenje zbog načina odijevanja saudijskih kraljica i princeza na javnim mjestima. U vrijeme dok saudijske žene nemaju nikakva građanska i temeljna ljudska prava, saudijske kraljice i princeze ne poštuju čak ni obični islamski propis o ispravnom odijevanju u javnosti.

46589_svaka_obicna_saudijka_za_ovakvu_odjecu_bila_bi_bicevana_ovako_se_oblace_princeze_u_s_arabiji_3_800_1065_85_c1

Narodno protivljenje je intenzivirano nakon što se princeza Tavil, supruga prestolonasljednika el Velid Tallal bin Abdulaziza Ale Sauda, pojavila u javnosti ne poštujući islamske propise i tradiciju saudijskih muslimana. Zanimljivo je da zakoni Saudijske Arabije jasno govore i o načinima kažnjavanja zbog ovih propusta i ignoriranja kodeksa odijevanja.

Web portal Ra’i el Joum je pisao da kraljica Tavil nije jedina, te da se i njena kćerka Rim oglušila o islamske i državne zakone o načinu dijevanja, međutim, još uvijek nitko nije skupio hrabrosti da osudi navedene provokacije saudijskih kraljica i princeza. Prema zakonu, ako bi bilo koja Saudijka obukla odjeću koju je na sebi imala Rim, bila bi javno bičevana.

46589_svaka_obicna_saudijka_za_ovakvu_odjecu_bila_bi_bicevana_ovako_se_oblace_princeze_u_s_arabiji_5_800_546_85_c1

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari