Connect with us

Politika

„ŠVALJEK: Kada postanem gradonačelnica umirovljenicima će ostati sva prava koja i sada uživaju.“

Objavljeno

on

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek danas je ispred Doma za starije i nemoćne osobe Medveščak na Iblerovom poručila kako će na snazi ostati sva prava koja umirovljenicima osigurava Grad Zagreb te je predstavila mjere izbornog programa koje će unaprijediti život i položaj umirovljenika i starijih osoba u Zagrebu.

Sandra Švaljek je naglasila da će osigurati kontinuitet politika, mjera i prava, odnosno da se niti jedno stečeno pravo umirovljenika neće ukidati.

„Izravan povod današnjeg obraćanja jesu glasine iz stožera sadašnjeg gradonačelnika o ukidanju prava koja imaju umirovljenici, a koja im osigurava Grad Zagreb, u slučaju promjene vlasti. Ono što želim jasno poručiti jest da kada postanem gradonačelnica sva će prava umirovljenika ostati I dalje na snazi.“, izjavila je Sandra Švaljek.

Sva prava koja umirovljenici uživaju u Zagrebu, poput prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a ako im prihod iznosi manje od 3.200 kuna mjesečno za sve umirovljenike i osobe starije od 65 godina i pravo na novčanu pomoć umirovljenicima čiji su prihodi manji od 1.500 kuna mjesečno, će ostati, a novim mjerama poboljšat će se kvaliteta života za starije, nemoćne i umirovljenike u gradu Zagrebu.

Nove mjere za umirovljenike uključuju – izgradnju 5 novih domova za umirovljenike, osnivanje novih gerontoloških centara i dnevnih boravaka za umirovljenike u svim gradskim četvrtima te organizaciju i financiranje pomoći u kući za umirovljenike.

Za vrijeme proteklih mandata Milana Bandića, broj umirovljenika se povećao za 28.000 što nije praćeno adekvatnim povećanjem broja mjesta u domovima umirovljenika koji se povećao za svega 200 mjesta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari