Pratite nas

Komentar

Sve je Titovo propalo pa zašto ne bi i brod ‘Galeb’

Objavljeno

na

Poništen je natječaj za obnovu Titova broda “Galeb” (i raspisat će se novi), jer je došla samo jedna ponuda, i to preskupa. No nije jasno zašto bi se “Galeb” obnavljao. Da nekome padne na pamet obnoviti i izložiti blindirani Mercedes koji je Hitler darovao Paveliću, tresla bi se cijela Hrvatska, regija i Europa.

Unatoč tome što se poslije u tom Mercedesu vozio i Broz, pa bi mogao biti spomenik diktatorima. Brod “Galeb” sliči negdašnjoj Jugoslaviji, više nikoga nikamo ne prevozi, ničemu ne služi, pa bi bilo najbolje nasukati ga negdje na obali i pustiti da i dalje hrđa i rasipa se, kao što će, nadamo se, hrđati i nestajati ostaci bivše države.

Sve je Titovo propalo – i država, i njezin sustav, i njezin sastav, i ideologija, i mučilišta za političke protivnike Goli otok i Stara Gradiška, i Udbini profesionalni ubojice koji su likvidirali hrvatske emigrante u Njemačkoj i drugdje, i vojska koja je izvršila agresiju na Hrvatsku, i njegov hedonizam zbog kojeg je jedne na druge huškao cijele narode…, pa neka “Galeb” simbolizira i to propadanje.

Obnovljen, može poslužiti samo za hodočašća Bernardiću, Obersnelu, Beljaku, Plenkoviću, Kusiću…, za pohode tragovima zločina posutim cvijećem antifašizma, komentirao je Milan Ivkošić/VečernjiList.

U prilogu objavljujemo zvonjelicu, autora Siniše Posarića:

ZVONJELICA O RUZINAVU BRODU

Ruzinavi brod u riječkoj luci počiva
kao nagrda vječne prošlosti
na račun svih nas i puste oholosti
onoga koji maršala Tita sniva

Ruzinavi brod za silne milijune
na volju razrokih neokomunista;
razgačit će nas da im ruzina blista
− Bez pardona troše hrvatske kune

Ruzinavi brod, „šta ima ko da pita?“
Taj zasrani „Galeb“ od silne torture
simbolom je paradajzerske „kulture“

Ruzinavi brod toga maršala Tita,
gubava krasta u „kulturnoj“ Rijeci
− Teci, Rječino, suzama svojim teci…

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bošnjaković: Izjave vukovarskog gradonačelnika nisu udar na vrh HDZ-a

Objavljeno

na

Objavio

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je ocijenio da izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave nisu udar na vrh HDZ-a.

“To nije udar na vrh HDZ-a, to je njegovo mišljenje koje je on iskazao i što se toga tiče mislim da treba voditi brigu o stavovima predsjedništva i vrha stranke, a ovo su stavovi ljudi koji žive na tim prostorima”, kazao je Bošnjaković uoči konferencije “Muslimanske zajednice u Europi – prava i dužnosti”.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u ponedjeljak, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potom je kazao da će razgovarati s Penavom istaknuvši da Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a.

“Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara”, rekao je Plenković nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a upitan vidi li, kao Penava, konstantnu velikosrpsku agresiju od strane predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Prije konferencije o muslimanskim zajednicama u Europi, na kojoj sudjeluje kao predstavnik Vlade za suradnju s vjerskim zajednicama, Bošnjaković je u utorak izrazio žaljenje što je propala nabava vojnih aviona od Izraela.

“U posao s Izraelom ušli smo s najboljim namjerama. Ispostavilo se da se radi problema Izraela i SAD-a taj posao se nije mogao realizirati. Kao što znate nije došlo ni do potpisivanja ugovora, ni do bilo kakvih isplata i s te strane žao nam je da je propalo, ali nije krivnja do nas”, rekao je Bošnjaković.

(Hina)

 

Ivan Penava: U Hrvatskoj postoji kontinuitet velikosrpske politike

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj je u tijeku provjera svih stečenih diploma. Svaka čast. Hoćemo li to dočekati u BiH?

Možda bi to provijetrilo i relaksiralo stanje napetosti. Sve diplome provjeriti, kupljene i protuzakonito stečene dokinuti. Valjalo bi. Uvijek sam mislio da čovjek kad stekne znanje može do zarade i novca. U BiH je očito drugačije i tko ima novac ima “diplome”.

Jedna Božja zapovijed kaže ne ukradi, a još jedna ne reci lažno svjedočanstvo. Krađa je imat lažnu diplomu, a lažno svjedočanstvo predstavljati se po tituli tako stečene diplome, komentirao je fra Mario Knezović

 

Fra Mario Knezović: Bez kompleksa ovakvim migracijama moramo reći ne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari