Connect with us

Komentar

Sve je Titovo propalo pa zašto ne bi i brod ‘Galeb’

Objavljeno

-

Poništen je natječaj za obnovu Titova broda “Galeb” (i raspisat će se novi), jer je došla samo jedna ponuda, i to preskupa. No nije jasno zašto bi se “Galeb” obnavljao. Da nekome padne na pamet obnoviti i izložiti blindirani Mercedes koji je Hitler darovao Paveliću, tresla bi se cijela Hrvatska, regija i Europa.

Unatoč tome što se poslije u tom Mercedesu vozio i Broz, pa bi mogao biti spomenik diktatorima. Brod “Galeb” sliči negdašnjoj Jugoslaviji, više nikoga nikamo ne prevozi, ničemu ne služi, pa bi bilo najbolje nasukati ga negdje na obali i pustiti da i dalje hrđa i rasipa se, kao što će, nadamo se, hrđati i nestajati ostaci bivše države.

Sve je Titovo propalo – i država, i njezin sustav, i njezin sastav, i ideologija, i mučilišta za političke protivnike Goli otok i Stara Gradiška, i Udbini profesionalni ubojice koji su likvidirali hrvatske emigrante u Njemačkoj i drugdje, i vojska koja je izvršila agresiju na Hrvatsku, i njegov hedonizam zbog kojeg je jedne na druge huškao cijele narode…, pa neka “Galeb” simbolizira i to propadanje.

Obnovljen, može poslužiti samo za hodočašća Bernardiću, Obersnelu, Beljaku, Plenkoviću, Kusiću…, za pohode tragovima zločina posutim cvijećem antifašizma, komentirao je Milan Ivkošić/VečernjiList.

U prilogu objavljujemo zvonjelicu, autora Siniše Posarića:

ZVONJELICA O RUZINAVU BRODU

Ruzinavi brod u riječkoj luci počiva
kao nagrda vječne prošlosti
na račun svih nas i puste oholosti
onoga koji maršala Tita sniva

Ruzinavi brod za silne milijune
na volju razrokih neokomunista;
razgačit će nas da im ruzina blista
− Bez pardona troše hrvatske kune

Ruzinavi brod, „šta ima ko da pita?“
Taj zasrani „Galeb“ od silne torture
simbolom je paradajzerske „kulture“

Ruzinavi brod toga maršala Tita,
gubava krasta u „kulturnoj“ Rijeci
− Teci, Rječino, suzama svojim teci…

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari