Pratite nas

Sve misli okrenute su ključnom dvoboju protiv Meksika

Objavljeno

na

Nakon pobjede protiv Kameruna, koja je vratila hrvatsku reprezentaciju u borbu za plasman u osminu finala svjetskog prvenstva, u taboru ”vatrenih” nema previše vremena za slavlje – sve misli okrenute su ključnom dvoboju protiv Meksika.

Manaus, 17.06.2014 - Nogomet: Press konferencija reprezentacije na stadionu Arena Amazonia

 Zadovoljni smo, odradili smo zacrtani plan igre. Rezultat je odličan, a mogli smo zabiti i poneki pogodak više. Igrali smo u teškim uvjetima i sada moramo igrače osvježiti i pripremiti za iduću utakmicu.

Bio sam optimist poslije utakmice s Brazilom, pokazalo se da imamo kvalitetu. Pokazali smo pravo lice protiv Kameruna i nadam se da će tako biti protiv Meksika”, kazao je hrvatski izbornik Niko Kovač nakon povratka u svoju brazilsku bazu u kamp Tivoli.

Prilike za veliko slavlje i uživanje u uvjerljivoj pobjedi neće biti, s obzirom da već u ponedjeljak pada odluka o putnicima u osminu finala Svjetskog prvenstva.

– Bilo je lijepo, ali prošlo je. Već se punom parom pripremamo za Meksiko. Treba nam pobjeda, radimo na tome. Gledali smo sve meksičke utakmice, iznenađenja nema i treba sve posložiti. Znamo njihove vrline i slabosti, a vjerujem u svoju momčad. Dva smo se puta odlično pripremili, zašto ne bismo i treći?”, upitao je Kovač.

Meksiko je impresionirao u dvoboju s Brazilom, u kojemu je osvojio bod (0:0) te u Recifeu može igrati i na neriješeno.

Meksiko je snažan, ali i mi smo. Napad nam je dobar, obrana također. Bit će teško, no nadam se pobjedi. Samopouzdanje nam raste, kao i Meksiku. To je finale za obje momčadi, pobjednik prolazi u drugi krug. Meksiko pokazuje zajedništvo, svi su im igrači zvijezde, odnosno momčad im je najveća zvijezda”, rekao je hrvatski izbornik.

Prokomentirao je i nastup jednog od hrvatskih strijelaca, Ivice Olića, koji je prije utakmice morao vaditi staklo iz stopala: “Svaka čast Oliću, on ne zna što znači bol”.

– Svi konkuriraju za momčad protiv Meksika. Meksiko je vrlo agresivan, s dobrim bokovima, i vjerujem da ćemo postaviti pravu taktiku”, zaključio je Kovač.

Hrvatski će se reprezentativci posvetiti regeneraciji, a potom ih očekuje lakši trening, s obzirom da uoči Meksika imaju dan priprema manje nego uoči Kameruna. Gledat će se i snimke meksičkih faza otvaranja, zatvaranja i transformacije, a na put prema Recifeu kreću u subotu poslijepodne.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije

Objavljeno

na

Objavio

Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije dok se ne dokaže da ta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Hvara.

Hvarsko Gradsko vijeće jednoglasno je usvojilo odluku o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije, kojom obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području Grada Hvara dok god se putem neovisne i nepristrane studije ne dokaže da ta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu.

Temeljem odluke Gradsko će vijeće osnovati radnu skupinu koja će u idućih šest mjeseci pokušati istražiti uzročno-posljedičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma.

Odluka će biti dostavljena Vladi i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, koja je dužna proslijediti je svim relevantnim čimbenicima koji djeluju na području grada Hvara.

Odluka se na dnevnom redu sjednice Vijeća našla na prijedlog gradonačelnika Hvara Rikarda Novaka, na inicijativu neformalne skupine građana, a temeljem informacije da je Hvar uvršten na listu od 13 gradova i jednog otoka za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže.

Uzeti su u obzir rezultati istraživanja koje je provela Svjetska zdravstvena organizacija, činjenica da je ministrica zaštite okoliša regije grada Bruxellesa Céline Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije dok se ne dokaže utjecaj na ljudsko zdravlje i okoliš, kao i Rezolucije Europskog parlamenta (Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetskim poljima i Europski akcijski plan za zdravlje i okoliš) te Rezolucija Vijeća Europe (Potencijalne opasnosti za elektromagnetskih polja i njihov utjecaj na okoliš), navodi Grad Hvar. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Vlada razriješila dužnosti Rimac, Mandac i Njavro

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti u nekim agencijama i komisijama Josipu Rimac, Anu Mandac i Ružicu Njavro, koje su osumnjičene u “aferi vjetroelektrane”.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Ana Mandac, priopćeno je iz Vlade.

Na osobni zahtjev, razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ružica Njavro.

Ružica Njavro je, također na osobni zahtjev, razriješena i dužnosti članice Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Razriješene su dosadašnja članica Zajedničke komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike Josipa Rimac te zamjenica članice te komisije Višnja Tafra.

Višnja Tafra imenovana je potom vršiteljicom dužnosti člana, a Sandra Pipunić vršiteljicom dužnosti zamjenika člana.

Vlada je također imenovala članove iz Hrvatske u Europski gospodarsko-socijalni odbor, savjetodavno tijelo Europske unije, za mandatno razdoblje od 21. rujna 2020. do 20. rujna 2025.

Članovima Europskog gospodarsko-socijalnog odbora imenovani su Davor Majetić, Dragica Martinović Džamonja, Violeta Jelić, Marija Hanževački, Anica Milićević Pezelj, Vilim Ribić, Danko Relić, Svjetlana Marijon i Lidija Pavić-Rogošić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari