Connect with us

Religija i Vjera

Sve spremno za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Objavljeno

on

Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, prvi put održati procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala – do crkve sv. Jakova u Međugorju.

U tijeku su pripreme župe Međugorje za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Župa i župljani intenzivno se pripremaju cijelu ovu godinu.

Tako je jedna skupina točno godinu dana prije ove jubilarne obljetnice počela svakog jutra moliti krunicu na Podbrdu pripremajući se 365-nicom za ovu obljetnicu.

Župa Čitluk devet nedjelja prije obljetnice počela je s hodočašćem i pješačenjem od Čitluka do Međugorja i tako će činiti svake nedjelje do kraja lipnja, a djelatnici Informativnog centra Mir Međugorje, župnog ureda i Centra Mir Međugorje veliku devetnicu ususret 40. obljetnici Gospinih ukazanja na Podbrdu mole svakog petka.

Kao i svake godine župa Međugorje priprema se devetnicom, piše Međugorje.hr. Danas, na uočnicu Gospinih ukazanja 24. lipnja, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, održat će se i tradicionalna Hodnja mira od Humca do Međugorja.

Ovaj molitveni hod nastao je 1992. godine u jeku rata, kada je skupina stranih hodočasnika na čelu sa zaljubljenikom u Međugorje Hubertom Liebherrom krenula pješice od Humca do Međugorja moleći za mir u ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH.

Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, prvi put održati procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala – do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa.

Zatim, na prostoru Vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje, piše Međugorje.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari