Pratite nas

Promo

Sve spremno za međunarodnu utrku i Otvoreno prvenstvo BiH u Hard Enduru

Objavljeno

na

U organizaciji Hrvatskog automoto kluba “Posušje” održati će se međunarodna utrka i Otvoreno Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Hard Enduru od 9. do 10. lipnja 2018. godine u Posušju na Topali.

HAMK “Posušje” je kao punopravna članica Motociklističkog saveza Bosne i Hercegovine, nakon uspješno organizirane prošlogodišnje pozivne utrke, koja je oduševila mnoge, ove godine zadovoljilo sve kriterije predviđene važećim Pravilnicima MS BiH i dobio pravo na organizaciju jedne od utrka ove sezone što više nego dovoljno govori o kvalitetnom i ozbiljnom radu ovog kluba.

Na istoj se očekuje nastup između 70-100 inozemnih i domaćih vozača, a po prvi puta će biti u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2018.

U subotu od 13 sati će početi susret i okupljanje, a tijekom dana treninzi i kvalifikacije. Za sve posjetitelje organizator je na večer pripremio glazbenu poslasticu, koncert benda Teška industrija kojima
će predgrupa biti posuški sastav Sjena.

U nedjelju je predviđen defile motora gradskim ulicama, nakon čega će od 11 sati krenuti natjecateljski dio s proglašenjem pobjednika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Snažna podrška Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) Bosni i Hercegovini!

Objavljeno

na

Objavio

Delegacija vodećih BH biznisa i društvenih biznisa u studijskoj posjeti Svjetskom ekonomskom forumu (Davos; WEF) u Ženevi

Svjetski ekonomski forum (Davos; WEF), preko svog predstavnika Pablo Izquierdo (Head of Europe and Eurasia) uputio je poziv direktoru Fondacije Mozaik, Zoranu Puljiću, Schwab društvenom poduzetniku, za studijsku posjetu ovom izuzetnom i vodećem svjetskom ekonomskom događaju. Ovom prilikom je okupljena bosanskohercegovačka reprezentacija kada je riječ o ekonomiji i društvenim biznisima.

Njemački ekonomist i inženjer prof. Klaus Schwab, osnivač i prvi čovjek Svjetskog ekonomskog foruma, iako to nije bilo planirano, iskazao je veliku čast delegaciji iz BiH. Naime, prof. Schwab prekinuo je druge obaveze iz kalendara aktivnosti kako bi pozdravio naš tim, predvođen direktorom Fondacije Mozaik, Zoranom Puljićem, s kojim ga dijeli višegodišnje poznanstvo i partnerstvo kroz Schwab Fondaciju.

Studijsko putovanje predstavnika vodećih BH biznisa Svjetskom ekonomskom forumu organizirano je uz pažljivu pripremu zanimljivog programa, s idejom otvaranja novih poslovnih perspektiva i ambiciju da se dodatno potaknu razmišljanja na temu prilagođavanja poduzetničkih modela izazovima budućnosti. Uz direktora Fondacije Mozaik Zorana Puljića, Schwab društvenog poduzetnika, u delegaciji predstavnika, sudjeluju i kreatori i lideri vodećih BH biznisa: Almir Jazvin iz Prevent grupacije, Amer Bukvić iz Sarajevo biznis foruma, Edin Deljkić iz BIT alijanse, Ivan Barbalić predstavnik Vijeća za međunarodne odnose, Rusmir Hrvić iz AS grupacije.

Riječi dobrodošlice u ime organizatora uputili su Masao Takahashi (Head of Forum Members and Member of the Executive Committee) i Pablo Izquierdo (Head of Europe and Eurasia). Uvodni brifing na temu geopolitičke situacije na Zapadnom Balkanu održale su Martina Larkin (Head of Europe and Member of the Executive Committee) i Donata von Der Leyen (Lead for Balkans).

„Imali smo vrlo žive rasprave koje su urodile novim idejama o nastavku saradnje. Pozvani su BH biznisi da se uključe u rad Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), vrata su širom otvorena i ovom prilikom pozivam sve naše poslovne ljude da nam se pridruže! S velikim zadovoljstvo mogu najaviti i da će gospodin Pablo Izquierdo uskoro doći u glavni bh. grad, u uzvratnu posjetu. Naime, dogovoreno je da će na Sarajevo biznis forumu, WEF i Fondacija Mozaik upriličiti sesiju na temu 4. industrijske revolucije. Delegacija će se prethodno sastati u Sarajevu, i to u vrlo skoro vrijeme, na poziv Fondacije Mozaik, kako bi se dogovorili i projektirali budući koraci razvoja poduzetništva u Bosni i Hercegovinu, a sve to uz snažnu podršku WEF-a“, objavljuje odlične vijesti Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik i Schwab društveni poduzetnik.

WEF digitalna platforma za biznis, globalne poslovne mreže, poslovne prilike, poslovna inteligencija

Posebno dinamičan razgovor odigrao se na temu Napredna proizvodnja, uvodničar Francisco Betti (Head of Advanced Manufacturing). Nezaobilazno kada je u budućnost u pitanju jesu teme o četvrtoj industrijskoj revoluciji i inspiracija. Svoje viđenje predstavio je Nicholas Davis (Head of Society and Innovation, Member of the Executive Committee).

O obrazovanju, vještinama i radnim mjestima govorili su Pear Samandari i Rigas Hadzilacos (Leads for Employment and Skills). Brifingom na temu razmjene znanja kojeg su vodili Stephanie Burrell i Beren Evans (Knowledge team) završen je prvi dio ovog studijskog putovanja.

Nakon oficijelnog programa upriličena je studijska posjeta EPFL-u, Inovacijskom parku Ecole polytechnique fédérale de Lausanne (Federalna poli-tehnička škola Lozane). „Ovdje smo dobili odličan pregled rada jednog od vodećih univerziteta na svijetu i poziv da se naši biznisi uključe u različite istraživačke programe koji se odvijaju na temu novih tehnologija, materijala, umjetne inteligencije…“, pojašnjava Zoran Puljić.

Poduzetništvo u interesu društva i svjetske javnosti

Inače, godišnji skup u švicarskim Alpama u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma jedinstven je međunarodni događaj na kojem se spajaju sam vrh svjetskog biznisa, ekonomije i politike. Susreti u Davosu zapravo su višednevno druženje vrha svjetske politike, biznisa i nevladinog sektora. Posljednjih godina dominiraju teme o stvaranju zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu. No Davos možemo sagledavati i kroz dublju razinu, ali za nju je potrebno podsjetiti na povijest Svjetskog gospodarskog foruma (WEF, World Economic Forum).

Kao instituciju osnovao ga je njemački ekonomist i inženjer Klaus Schwab 1971. godine pod imenom Evropski menadžerski forum. Neprofitna organizacija sa sjedištem u Ženevi sadašnje je ime dobila 1987., a Schwab se i danas nalazi na funkciji izvršnog predsjednika WEF-a.

Proklamirana misija mu je ‘poboljšati stanje svijeta’, odnosno truditi se ‘prikazati poduzetništvo u interesu svjetske javnosti, uz zadržavanje najviših standarda u vlasti’. U Forumu dodaju i da im je moralni i intelektualni integritet ‘u srcu svega što rade’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Promo

Donna Vekić brend Osječko-baranjske županije

Objavljeno

na

Objavio

Donna Vekić je brend Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Slavonije i Hrvatske. Drago nam je što je upravo iz naše Županije, pa je želimo promovirati i da ona promovira nas. Hrvatska se treba promovirati kao prijateljska zemlja, zemlja koja ima kvalitetne sportaše i ljude, koja je blagonaklona svakomu tko nas posjeti i koja želi vidjeti turiste. Osječko-baranjska županija ima velike turističke potencijale i vrsne sportaše, pa smatramo da nema bolje promocije od one koje sport može ponuditi te dajemo punu potporu Donni i njenom radu – rekao je Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, prilikom posjeta najbolje hrvatske tenisačice Osijeku 09. studenog.

Župan Ivan Anušić i tenisačica Donna Vekić tom prilikom su zajedno posjetili I. Gimnaziju Osijek gdje su se sastali s učenicima četiri sportska razreda, ravnateljem Draženom Đapićem i profesorima tjelesnog odgoja.

Donna Vekić je upozorila učenike da je obrazovanje izuzetno važno u životu, kao i da profesionalno bavljenje sportom traži puno odricanja.

Naglasila je potporu obitelji koju je uvijek imala, a da je za uspjeh u sportu prvi uvjet jasna želja i cilj. Zahvalila je županu što smatra da je prava osoba za promociju Osječko-baranjske županije i dodala kako na svim sportskim susretima i destinacijama u svijetu ističe od kuda dolazi te upućuje poziv u posjet njenom rodnom kraju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari