Connect with us

Komentar

Sve što smo dobro napravili u borbi protiv corona pošasti polako, ali sigurno ‘pada u vodu’?

Objavljeno

-

EPA

Mjeseci odricanja, discipline, požrtvovnosti, socijalne distance, …. polako ali sigurno postaje prošlost. Samo popuštanje mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nosi svoje i slabosti. Nije nikakav problem popuštanje propisanih mjera, ali je najveći problem “opuštanje” pojedinaca i društva u cjelini, a to će nas i koštati, tj. to ima “svoju cijenu”.

Zbog toga će nam idući tjedan sve brojke pokazati da će Republika Hrvatska zabilježiti prosječne rezultate novozaraženih u RH premašiti troznamenkastu brojku, tj. više od 100 novozaraženih dnevno.

Činjenica je da je Republika Hrvatska otvorila granice, da je trenutni broj “stanovnika” nešto veći od 500 000, a kad zbrojimo ukupan broj dolazaka u RH od 01.06.2020. s današnjim danom taj broj se povećava na cca 1.5 milijuna stanovnika koji su boravili ili borave na odmoru. Uzevši u obzir to povećanje ukupnog “stanovništva” povećanje broja novozaraženih corona virusom i nije toliko velik jer je primjetno da se većina stranaca – turista pridržava propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ali se istih mjera ne pridržavaju sami Hrvati.

Uzevši u obzir da nam se svakodnevno “povećava” broj stanovnika u RH, a uveli smo i dodatne mjere nošenja maski u svim zatvorenim prostorima realno je očekivati da će se broj novozaražanih kretati istom putanjom, ali…..

Sad dolazimo do srži problema i razloga zbog čega će nam se dogoditi i događati da će se broj novozaraženih povećavati na dnevnoj bazi, a to su većinom vjenčanja.

Nije moguće održati feštu u trajanju od nekoliko sati s više od 100 uzvanika, a bez posljedica. To je realnost!

Već je poznato da je Stožer prepun elektroničke pošte “ljutitih mladenki” koje žele zasnovati brak, ali to nije ništa strašno ni neobično. Ono što je “zastrašujuće” je to što je u Republici Hrvatskoj cca 90 % vjernika, te da takva pisma “ljutitih mladenki” u jednu ruku i ne razumijem, ali i ne mogu razumjeti ma koliko se trudio.

Privlačim “vatru na sebe” samo s jednim pitanjem budućim mladenkama i mladencima: Dragi moji vjernici, što je Vaš prioritet? Je li Vaš prioritet fešta, zabava, …. ili sveti sakrament?

Pokušavam razumjeti mladež, većinu snova mladih djevojaka i budućih supruga i majki, ali još jednom moram postaviti isto pitanje: Je li Vam važnija velika fešta, modna revija vjenčanica ili sveti sakrament?!

Ovog trenutka u RH imamo cca 100 prijavljenih “fešti” s više od 100 uzvanika, a što će sigurno idućeg tjedna rezultirati povećanjem broja novozaražanih corona virusom.

Ako je fešta važnija od svetog sakramenta, a onda neka nam bude tako!

Molim samo jedno: Ni najmanje se ne čudite ako nam broj novozaraženih corona virusom na dnevnoj razini premaši 200.

Uzalud je utjeha da naš zdravstveni sustav može podnijeti cca 21 dan troznamenkasti broj novozaraženih, ali što poslije!?!?

Čuvajući sebe, čuvamo i druge!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari