Connect with us

Hrvatska

Sve više Žena se prijavljuje! Prijem novih vojnika u Oružane snage BiH

Objavljeno

on

[quote]Kao i do sada, na oglas se mogu javiti mlade građanke i građani, državljani BiH sa završenom srednjom stručnom spremom (viši stupanj obrazovanja neće biti uzimani u obzir), koji nisu mlađi/e od osamnaest godina niti će na dan prijema u OS BiH biti stariji od 27 godina.[/quote]

Početkom kolovoza 2013. godine je raspisan još jedan oglas za prijem novih vojnika u Oružane snage BiH (OS BiH). Riječ je o XIV i XV klasi tj. ukupno 360 pozicija i dio je planskog i redovnog zanavljanja dijela vojničkog sastava kome se, zbog godina starosti, u narednom periodu mora prekinuti profesionalna vojna služba (PVS) u OS BiH.

1spez1_2011_compressed_zDSC_7308-2Oglas je raspisan za vojničke pozicije u većini rodova i službi u različitim jedinicama i lokacijama OS BiH. Kao i do sada, na oglas se mogu javiti mlade građanke i građani, državljani BiH sa završenom srednjom stručnom spremom (viši stupanj obrazovanja neće biti uzimani u obzir), koji nisu mlađi/e od osamnaest godina niti će na dan prijema u OS BiH biti stariji od 27 godina. Naglašavamo da sve veću zainteresiranost za vojnički poziv pokazuju građanke a što se podudara sa potrebom i našom namjerom da se poveća i osigura odgovarajući postotak pripadnica OS BiH.

S obzirom da je riječ o već šestom Javnom oglasu proces izbora je poboljšavan i sve je efikasniji tako da se pokazana znanja, vještine i psiho-fizičke sposobnosti kandidata provjeravaju i vrednuju profesionalno i na korektan način.

Zato se od svih zainteresiranih, i naravno onih koji se prijave i pristupe procesu selekcije, očekuje da dođu maksimalno psiho-fizički spremni i skoncentrirani na provođenje provjera i postizanje što boljih rezultata. Svi rezultati se vrednuju i rangiraju a traženi broj najbolje rangiranih kandidata će se uputiti na osnovnu vojničku obuku.

Oni koji završe obuku će imati privilegiju da budu primljeni u OS BiH i pritom  izvršavaju velik broj različitih, interesantnih i zahtjevnih zadataka, konstantno se obučavaju, usavršavaju i napreduju u službi.

Po završetku roka prijave na oglas, slijedi pregled valjanosti prijava. Svi kandidati čije su prijave ispravne bit će, od rujna do studenog 2013.godine, po grupama pozivani u Regrutno-tranzicijske centre (Sarajevo-Rajlovac, Banja Luka, Čapljina ili Tuzla) na određena testiranja i provjere (fizičke provjere i test općeg znanja).

dnevno.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari