Pratite nas

Hrvatska

Sve više Žena se prijavljuje! Prijem novih vojnika u Oružane snage BiH

Objavljeno

na

[quote]Kao i do sada, na oglas se mogu javiti mlade građanke i građani, državljani BiH sa završenom srednjom stručnom spremom (viši stupanj obrazovanja neće biti uzimani u obzir), koji nisu mlađi/e od osamnaest godina niti će na dan prijema u OS BiH biti stariji od 27 godina.[/quote]

Početkom kolovoza 2013. godine je raspisan još jedan oglas za prijem novih vojnika u Oružane snage BiH (OS BiH). Riječ je o XIV i XV klasi tj. ukupno 360 pozicija i dio je planskog i redovnog zanavljanja dijela vojničkog sastava kome se, zbog godina starosti, u narednom periodu mora prekinuti profesionalna vojna služba (PVS) u OS BiH.

1spez1_2011_compressed_zDSC_7308-2Oglas je raspisan za vojničke pozicije u većini rodova i službi u različitim jedinicama i lokacijama OS BiH. Kao i do sada, na oglas se mogu javiti mlade građanke i građani, državljani BiH sa završenom srednjom stručnom spremom (viši stupanj obrazovanja neće biti uzimani u obzir), koji nisu mlađi/e od osamnaest godina niti će na dan prijema u OS BiH biti stariji od 27 godina. Naglašavamo da sve veću zainteresiranost za vojnički poziv pokazuju građanke a što se podudara sa potrebom i našom namjerom da se poveća i osigura odgovarajući postotak pripadnica OS BiH.

S obzirom da je riječ o već šestom Javnom oglasu proces izbora je poboljšavan i sve je efikasniji tako da se pokazana znanja, vještine i psiho-fizičke sposobnosti kandidata provjeravaju i vrednuju profesionalno i na korektan način.

Zato se od svih zainteresiranih, i naravno onih koji se prijave i pristupe procesu selekcije, očekuje da dođu maksimalno psiho-fizički spremni i skoncentrirani na provođenje provjera i postizanje što boljih rezultata. Svi rezultati se vrednuju i rangiraju a traženi broj najbolje rangiranih kandidata će se uputiti na osnovnu vojničku obuku.

Oni koji završe obuku će imati privilegiju da budu primljeni u OS BiH i pritom  izvršavaju velik broj različitih, interesantnih i zahtjevnih zadataka, konstantno se obučavaju, usavršavaju i napreduju u službi.

Po završetku roka prijave na oglas, slijedi pregled valjanosti prijava. Svi kandidati čije su prijave ispravne bit će, od rujna do studenog 2013.godine, po grupama pozivani u Regrutno-tranzicijske centre (Sarajevo-Rajlovac, Banja Luka, Čapljina ili Tuzla) na određena testiranja i provjere (fizičke provjere i test općeg znanja).

dnevno.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Kolinda Grabar Kitarović: Važno je da porezna uprava ne bude represivni aparat

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović preselila je na dva dana svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

U Bjelovaru je istaknula veliki doprinos ovog kraja razvoju Hrvatske. Nezamjenjiv je i doprinos ljudi ovoga kraja u borbi za slobodu Hrvatske, naglasila je predsjednica, prenosi HRT.

Govoreći o gospodarstvu, predsjednica je rekla kako moramo promijeniti razvojnu paradigmu kako bi gradovi poput Bjelovara dobili ulogu razvojnih centara.

Među ostalim je naglasila kako je važno da porezna uprava ne bude represivni aparat, da kažnjava nerazmjerno počinjenim greškama. Mora biti podrška poduzetnicima i obrtnicima, a ne gušiti ih, dodala je.

Komentirala je i demografski problem rekavši da je samo lani ova županija izgubila tisuću ljudi. Pribroje li se tome i oni koji nisu evidentirani, to je alarm koji i danas zvoni. Stoga su nužna mnogo veća proračunska izdvajanja za demografsku obnovu. A ona je vezana uz gospodarsku, izjavila je predsjednica.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica kardinalu Bozaniću predstavila koncept Adventa na Prekrižju

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ured Predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u pratnji mons. Ivana Šaška pomoćnog biskupa zagrebačkog u Vili Prekrižje, koja je od ove godine otvorena za javnost u sklopu Adventa u Zagrebu.

Predsjednica je kardinalu predstavila koncept Adventa u Vili Prekrižje kojim se želi naglasiti upravo tradicija obilježavanja došašća u Hrvatskoj, te istaknuti duhovna dimenzija iščekivanja Kristova rođenja.

Predsjednica je upozorila kako građani Zagreba, te njihovi brojni gosti na Prekrižju imaju priliku doći bez najave, besplatno, te bez ikakvih komercijalnih sadržaja uz čaj uživati u posebnom ugođaju Adventa, izvedbama Kulturno umjetničkog društva Turopolje, ansambla klasične glazbe Strauss, te nastupima najdarovitijih učenika zagrebačkih glazbenih škola.

Razgledavajući tradicijskim ukrasima uređenu Vilu Prekrižje, kardinal Bozanić se osvrnuo na bogatstvo hrvatske narodne baštine vidljivo u običajima kojima je prožeto vrijeme Došašća, te istaknuo važnost njegovanja pozitivnih međuljudskih odnosa, razumijevanja i djelatne kršćanske ljubavi koja u Adventu posebno dolazi do izražaja.

Predsjednica Republike, koja je nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država primila jučer predstavnike i voditelje pučkih kuhinja i humanitarnih udruga koje pomažu siromašnima i potrebitima, u razgovoru s Kardinalom najavila je kako u svojem Uredu planira program volontiranja kroz cijelu godinu, kako bi nastavili upravo to pozitivno ozračje Adventa.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila Advent u vili Prekrižje

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari