Connect with us

Hrvatska

Svečano obilježena 22. obljetnica Zadarske županije

Objavljeno

on

kolinda zadarZadarska županija je svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježila 22. obljetnicu osnutka. Uz javne osobe, lokalne političare, gospodarstvenike, gradonačelnike i načelnike svečanosti je nazočila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je pozvala na nužnost decentralizacije.

Predsjednica je istaknula kako sputanost kreacije, inovacija i potencijala priječi hrvatsko društvo u snažnijem napretku. Naši su ljudi poduzetni i kreativni. Stoga je nužno otklanjanje administrativnih zapreka poduzetništvu, te bolja kreditna politika koja će osnažiti poduzetničko ozračje i time potaknuti privatnu inicijativu, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Istaknula je kako država mora poticati nadmetanje poslovnih ideja te graditi pozitivno ozračje koje će rezultirati novim poslovnim projektima. Kao prednosti Zadarske županije izdvojila je biološku, krajobraznu i kulturnu raznolikost, novu Luku Gaženicu, budući terminal, cestovnu i zračnu povezanost čime se, kako je rekla, otvaraju nove mogućnosti integriranog prijevoza putnika i roba.

Obraćajući se nazočnima, zadarski župan Stipe Zrilić istaknuo je pozitivne pomake u gospodarstvu županije. Porast ukupnog prihoda zadarskog gospodarstva, investicija i broja zaposlenih dokaz su tome, kazao je.

Posebno je istaknuo uspješno povlačenje novca iz europskih fondova. Do sada je realizirano 48 projekata ukupne vrijednosti 56 milijuna eura iz različitih programa. Trenutačno županija provodi 29 projekata vrijednih 45 milijuna eura, dok se priprema još 10-ak projekata vrijednih više od 100 milijuna eura, dodao je.

Na svečanosti su uručena i godišnja javna priznanja Zadarske županije – nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem košarkaškom treneru i sportskom djelatniku Lucianu Valčiću.

[ad id=”68099″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari