Connect with us

Hrvatska

Svečano postrojavanje pripadnika HRM-a u Splitu, Puli i Pločama

Objavljeno

on

Foto: HRM/ D. Mišić (Arhiva)

Tridesetu obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske pripadnici Hrvatske ratne mornarice (HRM) obilježili su u srijedu postrojavanjem u Splitu, Puli i Pločama i odavanjem počasti braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Pripadnicima Hrvatske ratne mornarice (HRM) postrojenim na platou ispred kipa svetog Nikole na sidrištu vojarne „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu obratio se zapovjednik HRM-a, kontraadmiral Ivo Raffanelli, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Podsjetio je na povijesne događaje iz vremena Domovinskog rata i ustrojavanja Oružanih snaga RH 1991.

„Ta će vremena zauvijek biti zapamćena kao vremena nacionalnog jedinstva i odlučnosti, snage i hrabrosti hrvatskog vojnika. Stoga, obilježavajući veliku obljetnicu osnutka Hrvatske vojske, prije svega dužni smo odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, svima onima koji su doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti, organiziranju i razvoju suvremenih Oružanih snaga. U tišini i s posebnim pijetetom odajemo počast svima koji su svoje živote položili na oltar domovine, utkali ih u našu sadašnjost i u budućnost naše djece“, istaknuo je kontraadmiral Raffanelli.

Zapovjednik HRM-a čestitao je i promaknutim, odlikovanim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima HRM-a.

„Procesi transformacije i dalje traju, isto kao i procesi modernizacije, opremanja, stvaranja boljih uvjeta života i rada. Predanošću svom pozivu, stalnim učenjem i usavršavanjem izravno doprinosimo razvoju Hrvatske ratne mornarice i Oružanih snaga RH. Neka vaši uspjesi budu poticaj i svima nama za sve ono što ćemo još dati za dobrobit naše domovine i svih njenih građana“, rekao je kontraadmiral Raffanelli.

Nakon svečanog postrojavanja, dekan i vojni kapelan don Branimir Projić služio je misu zadušnicu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, priopćili su iz Ministarstva obrane RH. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari