Connect with us

Hrvatska

Svečanom akademijom obilježena 30. obljetnica osnutka 122. brigade HV-a Đakovo

Objavljeno

on

U povodu 30. obljetnice oslobođenja vojnih objekata u gradu i okolici te osnutka 122. brigade HV-a Đakovo, njezina Udruga veterana u srijedu je u Hrvatskom domu priredila svečanu akademiju toj postrojbi u čast.

Uvodno je o brigadi govorio jedan od njezinih zapovjednika, umirovljeni brigadir Zvonimir Berc, rekavši kako je kroz nju prošlo 7.500 branitelja, 49 ih je poginulo, a 297 je bilo ranjeno. U nastavku je predstavljena i himna 122. brigade te njezin spot. Tekst skladbe napisao je i otpjevao Đakovčanin Zdravko Carević, glazbu Tomislav Radičević, a autor spota je Mario Šulina.

Brigadi su na obljetnici čestitali izaslanici predsjednika Sabora i Vlade, gradonačelnik Marin Mandarić i zamjenik župana Josip Miletić.

Svečanoj akademiji prethodilo je polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima Đakova i Đakovštine, a položila su ih izaslanstva Grada Đakova, MUP-a, HV-a, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političkih stranaka.

Danas, 15. rujna navršava se 30 godina od početka trodnevne akcije oslobođenja vojnih objekata u gradu i okolici.

Nakon akademije, u katedrali je služena sveta misa za poginule i umrle branitelje s područja Đakova i Đakovštine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR